OliveMagazine

Μπριάμ στο φούρνο με μυρωδικά

briam ston fourno me myrodika exo

Μπριάμ στο φούρνο με μυρωδικά

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:50'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. πατάτες μέτριες, για φούρνο
  • 500γρ. κολοκύθια μέτρια
  • 500γρ. μελιτζάνες στρογγυλές, μέτριες
  • 4 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
  • 2 πιπεριές μικρές, ψιλοκομμένες
  • 120ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη
  • 3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 2 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβετε τις πατάτες, τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες σε ροδέλες. Βάζετε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια σε ένα σουρωτήρι και πασπαλίζετε με αλάτι. Τα αφήνετε για μισή ώρα και μετά τα στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε τα κρεμμύδια με δύο κουταλιές σούπας ελαιόλαδο για 4-5 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τις πιπεριές και σβήνετε τη φωτιά.

Λαδώνετε ένα ταψί, απλώνετε τις ροδέλες των λαχανικών σε στρώσεις και πασπαλίζετε με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.

Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το περιεχόμενο του τηγανιού. Το απλώνετε ομοιόμορφα πάνω στα λαχανικά με μία κουταλιά σούπας αλάτι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνετε το μπριάμ στον προθερμασμένο φούρνο για μια ώρα περίπου.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tips

Θυμηθείτε πως για να γίνει νόστιμο το μπριάμ πρέπει να καούν λίγο οι ακρούλες των λαχανικών..


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
↑ Back To Top ↑