clock icon
35'

Οι πιο τραγανοί λουκουμάδες με μέλι

Υλικά

  • 370γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 27γρ. μαγιά νωπή
  • 20γρ. ζάχαρη
  • 3γρ. αλάτι
  • 335γρ. νερό
  • 40γρ. σπορέλαιο
  • άφθονο σπορέλαιο για το τηγάνισμα
  • Για το σερβίρισμα

  • μέλι
  • κανέλα

Ένα κλασικό κι αγαπημένο γλύκισμα που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι! Η ζύμη τους χρειάζεται λίγο χρόνο για να γίνει αλλά αξίζει την αναμονή γιατί γίνονται απίστευτα τραγανοί ακόμη κι αν μείνουν αρκετή ώρα.

Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά για τους λουκουμάδες και χτυπάτε πολύ καλά με το φτερό για περίπου 5 λεπτά.
Τοποθετείτε το μίγμα σε ένα ευρύχωρο σκεύος, το σκεπάζετε και το αφήνετε μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Αφού φουσκώσει το χτυπάτε έτσι όπως είναι μέσα στο σκεύος, μια φορά πάνω στην επιφάνεια εργασίας για να πέσει ο όγκος του.
Στη συνέχεια, το αφήνετε στη συντήρηση για περίπου 1 μέρα.
Την επόμενη μέρα και ενώ το μίγμα είναι κρύο, κόβετε τους λουκουμάδες με ένα κουτάλι και τηγανίζετε σε καυτό σπορέλαιο. Βγάζετε τους λουκουμάδες με τρυπητή κουτάλα και τους βάζετε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.
Περιχύνετε τους λουκουμάδες με μέλι, τους πασπαλίζετε με κανέλα και σερβίρετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά για τους λουκουμάδες και χτυπάτε πολύ καλά με το φτερό για περίπου 5 λεπτά.

Βήμα 2

Τοποθετείτε το μίγμα σε ένα ευρύχωρο σκεύος, το σκεπάζετε και το αφήνετε μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Αφού φουσκώσει το χτυπάτε έτσι όπως είναι μέσα στο σκεύος, μια φορά πάνω στην επιφάνεια εργασίας για να πέσει ο όγκος του.

Βήμα 3

Στη συνέχεια, το αφήνετε στη συντήρηση για περίπου 1 μέρα.

Βήμα 4

Την επόμενη μέρα και ενώ το μίγμα είναι κρύο, κόβετε τους λουκουμάδες με ένα κουτάλι και τηγανίζετε σε καυτό σπορέλαιο. Βγάζετε τους λουκουμάδες με τρυπητή κουτάλα και τους βάζετε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.

Βήμα 5

Περιχύνετε τους λουκουμάδες με μέλι, τους πασπαλίζετε με κανέλα και σερβίρετε.