clock icon
40'

Πέννες χωρίς γλουτένη με ψητά λαχανικά και τόνο

Υλικά

    Για τα ζυμαρικά

  • 1 πακέτο πέννες χωρίς γλουτένη (made without wheat gluten free penne M&S)
  • 3 κουτ. σούπας λάδι ελιάς με σκόρδο (garlic infused extra virgin olive oil M&S)
  • αλάτι
  • Για τη σάλτσα

  • 6 κουτ. σούπας λάδι ελιάς με σκόρδο (garlic infused extra virgin olive oil M&S)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 100γρ. λιαστή ντομάτα σε ελαιόλαδο (sundried tomatoes M&S)
  • 1 κονσέρβα τόνο (tuna steak in spring water M&S)
  • 6-7 Ιταλικές αγκινάρες ψημένες στα κάρβουνα, κομμένες στη μέση (grilled artichoke halves M&S)
  • 2 κουτ. σούπας κάππαρη (non pareilles capers M&S)
  • 100γρ. κρασί λευκό (Italian bianco vino da Tavola M&S)
  • 340γρ. σάλτσα ζυμαρικών puttanesca με μαύρες ελιές (puttanesca pasta sauce M&S)
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι αφυδατωμένο (mixed herbs M&S)
  • παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Μια ελαφριά και πεντανόστιμη μακαρονάδα με ιταλικό ταπεραμέντο!

Βράζετε τις πέννες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
Στο μεταξύ σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι με σκόρδο. Προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθεί.
Στη συνέχεια προσθέτετε τη λιαστή ντομάτα, τον τόνο, τις αγκινάρες, την κάππαρη και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά, μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1-2 λεπτά.
Ρίχνετε στο τηγάνι τη σάλτσα ζυμαρικών puttanesca, το θυμάρι και ½ κούπα από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια. Αφήνετε τη σάλτσα για περίπου 10-15 λεπτά να δέσει και στη συνέχεια ρίχνετε μέσα τις πέννες και ανακατεύετε καλά να “αγκαλιαστούν” όλα τα υλικά μαζί.
Σερβίρετε τη μακαρονάδα πασπαλισμένη με λίγη παρμεζάνα και με συνοδεία το λευκό κρασί που σβήσαμε το φαγητό, Italian bianco vino da Tavola M&S. Ιδανικό επιδόρπιο ένα σορμπέ μάνγκο mango madness sorbet M&S.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε τις πέννες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.

Βήμα 2

Στο μεταξύ σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι με σκόρδο. Προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθεί.

Βήμα 3

Στη συνέχεια προσθέτετε τη λιαστή ντομάτα, τον τόνο, τις αγκινάρες, την κάππαρη και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά, μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1-2 λεπτά.

Βήμα 4

Ρίχνετε στο τηγάνι τη σάλτσα ζυμαρικών puttanesca, το θυμάρι και ½ κούπα από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια. Αφήνετε τη σάλτσα για περίπου 10-15 λεπτά να δέσει και στη συνέχεια ρίχνετε μέσα τις πέννες και ανακατεύετε καλά να “αγκαλιαστούν” όλα τα υλικά μαζί.

Βήμα 5

Σερβίρετε τη μακαρονάδα πασπαλισμένη με λίγη παρμεζάνα και με συνοδεία το λευκό κρασί που σβήσαμε το φαγητό, Italian bianco vino da Tavola M&S. Ιδανικό επιδόρπιο ένα σορμπέ μάνγκο mango madness sorbet M&S.