210903~PIZZA-ANTZOUGIA-vasilikos
clock icon
45'

Πίτσα με αντζούγιες και βασιλικό

Υλικά

  • 400γρ. έτοιμη ζύμη για πίτσα ή δική σας
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες
  • 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 150 γρ. αντζούγιες
  • 1 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού

Εύκολη, απλή και κυρίως πολύ νόστιμη αυτή η πίτσα αξίζει μια θέση στο τραπέζι σας. Η ντομάτα δένει αρμονικά με τις αντζούγιες, ενώ ο φρέσκος βασιλικός χαρίζει στην πίτσα δροσιά και άρωμα. Δείτε πώς να ετοιμάσετε τις προτάσεις μας, χρησιμοποιώντας τα σκεύη τoυ Cook-Shop.

Enjoy Cooking Enjoy Cooking

Τα απαραίτητα

Κόφτης Πίτσας Küchenprofi

Πλάκα Ψησίματος για Πίτσα Küchenprofi 38x35,5cm

Αντικολλητικό Ταψί Silver Patisse Top 39x26x2.5cm

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220°C. Λαδώνετε καλά ένα παραλληλόγραμμο ταψάκι.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο για λίγα λεπτά. Ρίχνετε τις ντομάτες, ανακατεύετε και σιγοβράζετε για 10 λεπτά.

Στο μεταξύ απλώνουμε τη ζύμη στο ταψάκι ή σε πλάκα ψησίματος για πίτσα και τη βάζουμε στο φούρνο στο γκριλ για 5 λεπτά μέχρι να σφίξει λίγο.

Βγάζουμε το ταψάκι από το φούρνο, ρίχνουμε στη ζύμη τη σάλτσα ντομάτας και την απλώνετε παντού. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και έπειτα τοποθετούμε τις αντζούγιες σε παράλληλες γραμμές, φτιάχνοντας ρόμβους.

Βάζουμε ξανά το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να χρυσίσει η βάση και να γίνει τραγανή. Σκορπίζουμε πάνω στην πίτσα φυλλαράκια βασιλικού και σερβίρουμε την πίτσα σε τριγωνάκια συνοδεύοντας με πράσινη σαλάτα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220°C. Λαδώνετε καλά ένα παραλληλόγραμμο ταψάκι.

Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο για λίγα λεπτά. Ρίχνετε τις ντομάτες, ανακατεύετε και σιγοβράζετε για 10 λεπτά.

Βήμα 3

Στο μεταξύ απλώνουμε τη ζύμη στο ταψάκι ή σε πλάκα ψησίματος για πίτσα και τη βάζουμε στο φούρνο στο γκριλ για 5 λεπτά μέχρι να σφίξει λίγο.

Βήμα 4

Βγάζουμε το ταψάκι από το φούρνο, ρίχνουμε στη ζύμη τη σάλτσα ντομάτας και την απλώνετε παντού. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και έπειτα τοποθετούμε τις αντζούγιες σε παράλληλες γραμμές, φτιάχνοντας ρόμβους.

Βήμα 5

Βάζουμε ξανά το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να χρυσίσει η βάση και να γίνει τραγανή. Σκορπίζουμε πάνω στην πίτσα φυλλαράκια βασιλικού και σερβίρουμε την πίτσα σε τριγωνάκια συνοδεύοντας με πράσινη σαλάτα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb