Υλικά

  • 1lt γάλα πλήρες
  • 400ml κρέμα γάλακτος 35%
  • 85γρ. γάλα σκόνη 0%
  • 335γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 35γρ. μέλι
  • 5 κρόκους αβγών
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 20 φυλλαράκια μέντας

Δροσιστικό και αρωματικό, αυτό το παγωτό έρχεται να επιβεβαιώσει ότι το λεμόνι δεν είναι μόνο για sorbet και γρανίτες. Γλυκιά λεπτομέρεια, το μέλι που ενισχύει τη γεύση.

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, βάζετε όλα τα υλικά, εκτός από τους κρόκους των αβγών και τα φυλλαράκια της μέντας. Ανακατεύετε πάνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι το μίγμα να πάρει μία βράση.

Βάζετε τους κρόκους σε ένα βαθύ μπολ και τους χτυπάτε καλά. Προσθέτετε στα αβγά σιγά-σιγά το μίγμα που έχετε βράσει και ανακατεύετε προσεκτικά.

Με ένα ψιλό σουρωτήρι, σουρώνετε το μίγμα ξανά μέσα στην κατσαρόλα και το τοποθετείτε πάνω σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά ακόμη, προκειμένου να παστεριωθούν τα αβγά.

Αποσύρετε το μίγμα από τη φωτιά και το αδειάζετε σε μεταλλικό σκεύος. Σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη, η οποία θα πρέπει να εφάπτεται στην επιφάνεια του μίγματος, για να μην δημιουργηθεί κρούστα και βάζετε το μίγμα στο ψυγείο έως ότου κρυώσει καλά.

Όταν κρυώσει, μεταφέρετε το μίγμα στην παγωτομηχανή και το δουλεύετε μέχρι να πήξει.

Λίγο πριν το βγάλετε από την παγωτομηχανή, ψιλοκόβετε τα φυλλαράκια της μέντας και τα προσθέτετε στο παγωτό.

Μεταφέρετε το παγωτό σε κατάλληλο σκεύος και το συντηρείτε στην κατάψυξη, μέχρι να το σερβίρετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, βάζετε όλα τα υλικά, εκτός από τους κρόκους των αβγών και τα φυλλαράκια της μέντας. Ανακατεύετε πάνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι το μίγμα να πάρει μία βράση.

Βήμα 2

Βάζετε τους κρόκους σε ένα βαθύ μπολ και τους χτυπάτε καλά. Προσθέτετε στα αβγά σιγά-σιγά το μίγμα που έχετε βράσει και ανακατεύετε προσεκτικά.

Βήμα 3

Με ένα ψιλό σουρωτήρι, σουρώνετε το μίγμα ξανά μέσα στην κατσαρόλα και το τοποθετείτε πάνω σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά ακόμη, προκειμένου να παστεριωθούν τα αβγά.

Βήμα 4

Αποσύρετε το μίγμα από τη φωτιά και το αδειάζετε σε μεταλλικό σκεύος. Σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη, η οποία θα πρέπει να εφάπτεται στην επιφάνεια του μίγματος, για να μην δημιουργηθεί κρούστα και βάζετε το μίγμα στο ψυγείο έως ότου κρυώσει καλά.

Βήμα 5

Όταν κρυώσει, μεταφέρετε το μίγμα στην παγωτομηχανή και το δουλεύετε μέχρι να πήξει.

Βήμα 6

Λίγο πριν το βγάλετε από την παγωτομηχανή, ψιλοκόβετε τα φυλλαράκια της μέντας και τα προσθέτετε στο παγωτό.

Βήμα 7

Μεταφέρετε το παγωτό σε κατάλληλο σκεύος και το συντηρείτε στην κατάψυξη, μέχρι να το σερβίρετε.