OliveMagazine

Πανακότα (panna cotta) σοκολάτα με φρουτοσαλάτα

Πανακότα (panna cotta) σοκολάτα με φρουτοσαλάτα

Μερίδες:6-8
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:20'
Χρόνος αναμονής:4 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500ml γάλα
  • 425ml κρέμα γάλακτος
  • 120γρ. ζάχαρη
  • 125γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη ψιλοκομμένη
  • 16γρ. ζελατίνη σε σκόνη ή σε φύλλα
  • Για το σερβίρισμα

  • 1 κονσέρβα 425γρ. Φρουτοσαλάτα σε ελαφρύ σιρόπι DEL MONTE
  • 75γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε τη ζελατίνη να φουσκώσει σε ένα μπολ με νερό για 7 λεπτά.

Ρίχνετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε μέσα τη ζάχαρη να διαλυθεί εντελώς και όταν πάρει βράση τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα την ψιλοκομμένη σοκολάτα μέχρι να λιώσει.

Στύβετε και προσθέτετε τη φουσκωμένη ζελατίνη και ανακατεύετε ζωηρά με σύρμα μέχρι να διαλυθεί εντελώς.

Μοιράζετε το μείγμα σε 6-8 μπολ ή ποτήρια και τα αφήνετε στο ψυγείο για μερικές ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί η πανακότα.

Λιώνετε τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων. Όταν πήξει η πανακότα στραγγίζετε τη φρουτοσαλάτα και τη μοιράζετε από πάνω. Περιχύνετε με τη λιωμένη σοκολάτα και σερβίρετε αμέσως.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
↑ Back To Top ↑