42070483 – lemon meringue pie on plate on grey wooden background
clock icon
60'

Πανεύκολη τάρτα με κρέμα λεμόνι

Υλικά

    Για τη ζύμη

  • 300γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 500γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 4-5 κουτ. σούπας νερό
  • Για τη γέμιση

  • 2 φάκελους Άνθος Αραβοσίτου Λεμόνι ΓΙΩΤΗΣ
  • ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • 800ml γάλα
  • Για την επικάλυψη

  • 1 φάκελος Garni Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 200ml γάλα

Δροσερή και ανάλαφρη, αυτή η φρουτένια κρέμα, που φτιάχνετε πολύ εύκολα με Άνθος Αραβοσίτου ΓΙΩΤΗΣ με γεύση λεμόνι, είναι ο ιδανικός επίλογος σε ένα πλούσιο πασχαλινό γεύμα.

Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο, το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, τη ζάχαρη και το αλάτι σε σιγανή ταχύτητα, μέχρι να ανακατευτούν και το μίγμα να φαίνεται ότι έχει σβολιάσει. Τότε ρίχνετε τα αβγά και το νερό και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.
Πλάθετε τη ζύμη σε μπάλα και την αφήνετε στο ψυγείο σκεπασμένη με μεμβράνη για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, την ανοίγετε σε χοντρό φύλλο πάχους 0,5εκ. περίπου, τρεις πόντους μεγαλύτερο σε διάμετρο από τον πάτο της φόρμας σας. Βουτυρώνετε τη φόρμα σας και απλώνετε μέσα τη ζύμη, φροντίζοντας να καλύψει τον πάτο και τα πλαϊνά του σκεύους.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Ετοιμάζετε το Άνθος Αραβοσίτου Λεμόνι ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου, προσθέτοντας στο τέλος το χυμό του λεμονιού και το ξύσμα. Αφήνετε να κρυώσει.
Αδειάζετε το μίγμα της κρέμας μέσα στην τάρτα και ψήνετε στον φούρνο για περίπου 40 λεπτά. Την ξεφουρνίζετε και την αφήνετε να κρυώσει αρκετά.
Ετοιμάζετε το Garni Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του. Τη μεταφέρετε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής. Μόλις κρυώσει αρκετά η τάρτα στρώνετε στην επιφάνειά της το Garni και σερβίρετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο, το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, τη ζάχαρη και το αλάτι σε σιγανή ταχύτητα, μέχρι να ανακατευτούν και το μίγμα να φαίνεται ότι έχει σβολιάσει. Τότε ρίχνετε τα αβγά και το νερό και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.

Βήμα 2

Πλάθετε τη ζύμη σε μπάλα και την αφήνετε στο ψυγείο σκεπασμένη με μεμβράνη για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, την ανοίγετε σε χοντρό φύλλο πάχους 0,5εκ. περίπου, τρεις πόντους μεγαλύτερο σε διάμετρο από τον πάτο της φόρμας σας. Βουτυρώνετε τη φόρμα σας και απλώνετε μέσα τη ζύμη, φροντίζοντας να καλύψει τον πάτο και τα πλαϊνά του σκεύους.

Βήμα 3

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Ετοιμάζετε το Άνθος Αραβοσίτου Λεμόνι ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου, προσθέτοντας στο τέλος το χυμό του λεμονιού και το ξύσμα. Αφήνετε να κρυώσει.

Βήμα 4

Αδειάζετε το μίγμα της κρέμας μέσα στην τάρτα και ψήνετε στον φούρνο για περίπου 40 λεπτά. Την ξεφουρνίζετε και την αφήνετε να κρυώσει αρκετά.

Βήμα 5

Ετοιμάζετε το Garni Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του. Τη μεταφέρετε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής. Μόλις κρυώσει αρκετά η τάρτα στρώνετε στην επιφάνειά της το Garni και σερβίρετε.