OliveMagazine

«Παντεσπάνι» σιροπιαστό

pantespani

«Παντεσπάνι» σιροπιαστό

Μερίδες:για ταψί με διάμετρο 30εκ.
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:1:5'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 15 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό
  • 15 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 15 κουτ. σούπας αμύγδαλα ασπρισμένα, καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα
  • 15 αβγά, χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 1 σφηνάκι μπράντι ή λικέρ βύσσινου
  • βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού
  • Για το σιρόπι

  • 4 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • φλούδα από 1 λεμόνι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να ασπρίσει και να φουσκώσει το μίγμα.

Χτυπάτε ξεχωριστά τα ασπράδια μαζί με το αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα.

Στο μίγμα των κρόκων προσθέτετε τα αμύγδαλα, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ, το λικέρ (ή το μπράντι) το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.

Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μίγμα.

Προσθέτετε με προσεκτικές κινήσεις από πάνω προς τα κάτω και κυκλικά τη μαρέγκα.

Αδειάζετε το μίγμα σε βαθύ βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 45 λεπτά.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε το σιρόπι: Βράζετε τη ζάχαρη με το νερό και τη φλούδα λεμονιού για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει βράση και το αφήνετε να κρυώσει.

Μόλις βγάλετε το παντεσπάνι από το φούρνο και όσο είναι καυτό το περιχύνετε με το κρύο σιρόπι. Όταν απορροφηθεί εντελώς το κόβετε σε μερίδες και, αν θέλετε, το σερβίρετε με παγωτό λεμόνι ή βανίλια ή με άγλυκη κρέμα σαντιγί.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης- Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
↑ Back To Top ↑