21110330_8054_patatosalata-me-sos-giaourtioy
clock icon
1:20'

Πατατοσαλάτα με σάλτσα γιαουρτιού

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες μικρές, πλυμένες καλά
  • 1 καρότο ξυσμένο στον τρίφτη
  • 3-4 ραπανάκια, σε λεπτές φετούλες
  • 2 αβγά βρασμένα, σε φέτες
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε ροδελίτσες
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας κάππαρη
  • Για τη sauce γιαουρτιού

  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κρόκους από αβγά βρασμένα
  • 3 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Η πατατοσαλάτα είναι από τις συνταγές που όπως και να επιλέξεις να τη φτιάξεις κατά ένα “μαγικό” τρόπο γίνεται πάντα υπέροχη. Η εκδοχή που προτείνουμε εδώ θα γίνει από τις αγαπημένες σας!

Βάζετε τις πατατούλες σε πυρίμαχο ταψάκι, τις σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν. Αφού κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζετε και τις μεταφέρετε σε μπολ.
Με το ελαιόλαδο σοτάρετε ελαφρά τα κρεμμυδάκια σε αντικολλητικό τηγάνι και τα ρίχνετε στο μπολ με τις πατάτες. Προσθέτετε το τριμμένο καρότο, τα ψιλοκομμένα αβγά, την κάππαρη, ανάλογο αλατοπίπερο και ανακατεύετε καλά.
Χτυπάτε στο multi τους βρασμένους κρόκους των αβγών με το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι και τη μουστάρδα. Ανακατεύετε το μίγμα με το γιαούρτι, τον άνηθο και ανάλογο αλατοπίπερο και περιχύνετε τη σαλάτα. Τη μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος, διακοσμείτε με τα ραπανάκια και σερβίρετε.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος- Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε τις πατατούλες σε πυρίμαχο ταψάκι, τις σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν. Αφού κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζετε και τις μεταφέρετε σε μπολ.

Βήμα 2

Με το ελαιόλαδο σοτάρετε ελαφρά τα κρεμμυδάκια σε αντικολλητικό τηγάνι και τα ρίχνετε στο μπολ με τις πατάτες. Προσθέτετε το τριμμένο καρότο, τα ψιλοκομμένα αβγά, την κάππαρη, ανάλογο αλατοπίπερο και ανακατεύετε καλά.

Βήμα 3

Χτυπάτε στο multi τους βρασμένους κρόκους των αβγών με το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι και τη μουστάρδα. Ανακατεύετε το μίγμα με το γιαούρτι, τον άνηθο και ανάλογο αλατοπίπερο και περιχύνετε τη σαλάτα. Τη μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος, διακοσμείτε με τα ραπανάκια και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος- Food Styling: Tina Webb