PEINIRLI
clock icon
40'

Πικάντικα πεϊνιρλάκια

Υλικά

  • 650γρ. έτοιμη ζύμη για ψωμί, αποψυγμένη
  • 12 λεπτές φέτες κασέρι ή άλλο τυρί που λιώνει
  • 24 λεπτές φέτες σουτζούκι πικάντικο ή 12 μικρές φέτες παστουρμά
  • 2 αβγά χτυπημένα
  • λίγο λάδι για το άλειμμα

Το τέλειο σνακ για το γραφείο και το σχολείο.

Ανοίγετε τη ζύμη και την κόβετε σε τέσσερα κομμάτια κάθετα, και μετά το κάθε κομμάτι οριζόντια στα τρία, για να έχετε δώδεκα κομματάκια. Τραβάτε τα κομματάκια λίγο για να γίνουν στενόμακρα και τα στοιβάζετε.
Παίρνετε ένα ένα τα κομμάτια της ζύμης και διπλώνετε τις άκρες πιέζοντάς τες μαζί έτσι ώστε να σχηματιστεί μια «βαρκούλα». Αλείφετε με λίγο λάδι.
Κόβετε μια φέτα τυρί με το χέρι και την τοποθετείτε έτσι ώστε να χωράει μέσα σε κάθε «βαρκούλα». Στρώνετε από πάνω δύο κομμάτια σουτζούκι ή μία φέτα παστουρμά.
Περιχύνετε την επιφάνειά τους με τα χτυπημένα αβγά και ψήνετε τα πεϊνιρλάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Σερβίρετε τα πεϊνιρλάκια ζεστά και τα συνοδεύετε με μικρά μπολάκια από μπούκοβο ή θυμάρι.
Γιώργος Δρακόπουλος-Food Styling: Elena Jeffrey

Διαδικασία

Βήμα 1

Ανοίγετε τη ζύμη και την κόβετε σε τέσσερα κομμάτια κάθετα, και μετά το κάθε κομμάτι οριζόντια στα τρία, για να έχετε δώδεκα κομματάκια. Τραβάτε τα κομματάκια λίγο για να γίνουν στενόμακρα και τα στοιβάζετε.

Βήμα 2

Παίρνετε ένα ένα τα κομμάτια της ζύμης και διπλώνετε τις άκρες πιέζοντάς τες μαζί έτσι ώστε να σχηματιστεί μια «βαρκούλα». Αλείφετε με λίγο λάδι.

Βήμα 3

Κόβετε μια φέτα τυρί με το χέρι και την τοποθετείτε έτσι ώστε να χωράει μέσα σε κάθε «βαρκούλα». Στρώνετε από πάνω δύο κομμάτια σουτζούκι ή μία φέτα παστουρμά.

Βήμα 4

Περιχύνετε την επιφάνειά τους με τα χτυπημένα αβγά και ψήνετε τα πεϊνιρλάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Σερβίρετε τα πεϊνιρλάκια ζεστά και τα συνοδεύετε με μικρά μπολάκια από μπούκοβο ή θυμάρι.

Βήμα 5

Γιώργος Δρακόπουλος-Food Styling: Elena Jeffrey