piperies toursi nik1
clock icon
35'

Πιπερίτσες τουρσί με κόλιανδρο και σκόρδο

Υλικά

  • 1 κιλό πιπερίτσες πράσινες, όχι καυτερές, μικρές
  • ½ λίτρο νερό
  • 200γρ. αλάτι
  • 1 λίτρο ξίδι λευκό (καλής ποιότητας)
  • 1 κουτ. σούπας σπόρους κόλιανδρο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες, ακαθάριστες

Πρώτης τάξεως μεζές, το τουρσί, με τραγανά ξιδάτα λαχανικά, είναι πάντα απολαυστικό. Δεν χρειάζονται πολλά πολλά για να το απολαύσετε: Ζεστό ζυμωτό ψωμάκι και ένα προσεκτικά επιλεγμένο απόσταγμα.

Πλένετε και σκουπίζετε τις πιπερίτσες. Τις βάζετε σε ένα γυάλινο δοχείο.
Σε μια κατσαρόλα βάζετε να βράσουν το νερό με το αλάτι, το ξίδι και τους σπόρους κόλιανδρου.
Μόλις αρχίσει ο βρασμός, μεταφέρετε το υγρό μίγμα πάνω από τις πιπεριές στο γυάλινο δοχείο.
Προσθέτετε τις σκελίδες σκόρδου ακαθάριστες. Σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και αφήνετε το μίγμα σε θερμοκρασία δωματίου για 12 ώρες.
Κατόπιν βάζετε τις πιπερίτσες και την άλμη σε αποστειρωμένο μεγάλο βάζο ή σε 2 -3 πιο μικρά πάντα όμως αποστειρωμένα. Κλείνετε ερμητικά το βάζο ή τα βάζα και τα αφήνετε σε σκιερό μέρος για 6 μέρες. Από την έβδομη μέρα μπορείτε να καταναλώσετε το τουρσί σας.
Φωτογραφία- Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένετε και σκουπίζετε τις πιπερίτσες. Τις βάζετε σε ένα γυάλινο δοχείο.

Βήμα 2

Σε μια κατσαρόλα βάζετε να βράσουν το νερό με το αλάτι, το ξίδι και τους σπόρους κόλιανδρου.

Βήμα 3

Μόλις αρχίσει ο βρασμός, μεταφέρετε το υγρό μίγμα πάνω από τις πιπεριές στο γυάλινο δοχείο.

Βήμα 4

Προσθέτετε τις σκελίδες σκόρδου ακαθάριστες. Σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και αφήνετε το μίγμα σε θερμοκρασία δωματίου για 12 ώρες.

Βήμα 5

Κατόπιν βάζετε τις πιπερίτσες και την άλμη σε αποστειρωμένο μεγάλο βάζο ή σε 2 -3 πιο μικρά πάντα όμως αποστειρωμένα. Κλείνετε ερμητικά το βάζο ή τα βάζα και τα αφήνετε σε σκιερό μέρος για 6 μέρες. Από την έβδομη μέρα μπορείτε να καταναλώσετε το τουρσί σας.

Φωτογραφία- Food Styling: Αντωνία Κατή