OliveMagazine

Πορτογαλικό ρύζι με πεσκανδρίτσα

arroz

Πορτογαλικό ρύζι με πεσκανδρίτσα

Μερίδες:2
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:1:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 400γρ. πεσκανδρίτσα, σε κύβους
  • 8-10 μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες (κρατάτε τα κεφάλια για τον ζωμό)
  • 1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 ώριμη ντομάτα σε κομμάτια
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 φλιτζάνι ρύζι μακρύκοκκο
  • 1 φλιτζάνι κρασί λευκό, ξηρό
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • 1 κύβο ζωμού ψαριού*
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε σε μία μεγάλη κατσαρόλα τον κύβο, το νερό και τα κεφάλια από τις γαρίδες και τα αφήνετε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά.

Στο μεταξύ, τσιγαρίζετε σε ένα μεγάλο τηγάνι το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά σε λίγο ελαιόλαδο για 5 λεπτά. Προσθέτετε την ντομάτα, τον πελτέ και το κρασί και ανακατεύετε καλά.

Προσθέτετε τα φύλλα δάφνης, την πεσκανδρίτσα, το ρύζι και αλατοπιπερώνετε.

Σουρώνετε το ζωμό και τον προσθέτετε στο τηγάνι. Ανακατεύετε καλά, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. 5 λεπτά πριν να είναι έτοιμο το φαγητό, προσθέτετε τις γαρίδες και το μαϊντανό. Εάν το ρύζι πιει όλο το ζωμό και δεν έχει ψηθεί, μη διστάσετε να προσθέσετε λίγο ζωμό ή νερό ακόμη.

Tips

Ζωμό ψαριού θα βρείτε στα ψυγεία των super market.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
↑ Back To Top ↑