poures-glykopatatas-me-pesto-rodiou-IMG_0275
clock icon
55'

Πουρές γλυκοπατάτας-καρότου με πέστο ροδιού

Υλικά

    Μερίδες: 4-6

    Για τον πουρέ

  • Μια συσκευασία Πουρέ Πατάτας με Γλυκοπατάτα και Καρότο ΓΙΩΤΗΣ
  • 300 ml (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 550 ml (3 3/4 φλιτζ. τσαγιού) νερό
  • 25 ml (1 κουτ. σούπας) βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το πέστο ροδιού

  • σπόρους από 2 ρόδια
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • φιλέτα από 2 πορτοκάλια, σε μικρούς κύβους
  • ½ μαραθόριζα ψιλοκομμένη
  • ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • 50γρ. φιστίκι Αιγίνης χοντροκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Ένα εύκολο συνοδευτικό για το γιορτινό τραπέζι, ο πουρές γλυκοπατάτας-καρότου, μπορεί να ετοιμαστεί στο πι και φι χάρη στη ΓΙΩΤΗΣ. Για να τελειοποιήσουμε τη συνταγή προσθέτουμε πέστο ροδιού.

Για τον πουρέ: Ετοιμάζετε τον Πουρέ Πατάτας με Γλυκοπατάτα και Καρότο ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.

Για το πέστο ροδιού: Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύετε πολύ καλά. Bάζετε τον πουρέ σε ένα μπολ, περιχύνετε με το πέστο που ετοιμάσατε και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη-Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Για τον πουρέ: Ετοιμάζετε τον Πουρέ Πατάτας με Γλυκοπατάτα και Καρότο ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.

Βήμα 2

Για το πέστο ροδιού: Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύετε πολύ καλά. Bάζετε τον πουρέ σε ένα μπολ, περιχύνετε με το πέστο που ετοιμάσατε και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη-Food Styling: Αντωνία Κατή