OliveMagazine

Πράσινη σαλάτα με μανιτάρια, λιαστές ντομάτες και χαλούμι

salata

Πράσινη σαλάτα με μανιτάρια, λιαστές ντομάτες και χαλούμι

Μερίδες:4-6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500 - 600 γρ. σπανάκι baby, πλυμένο και καλά στραγγισμένο
  • 8-10 ντοματίνια, ολόκληρα, καλά πλυμμένα
  • 1 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες σε λάδι, καλά στραγγισμένες και κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 4 μανιτάρια πλευρώτους σε χοντρά κομμάτια
  • 4 ραπανάκια ολόκληρα, καλά πλυμμένα
  • 200 γρ. χαλούμι σε λεπτές φέτες
  • 50 γρ. καρύδια, χοντροσπασμένα
  • λίγο ελαιόλαδο
  • Για τη βινεγκρέτ

  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι, ξερό
  • 150ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε την βινεγκρέτ: Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύετε καλά.

Ετοιμάζετε τη σαλάτα: Σε ένα φαρδύ μπολ βάζετε το σπανάκι, τα ντοματίνια, τις λιαστές ντομάτες και τα ραπανάκια. Ραντίζετε με τη μισή βινεγκρέτ και ανακατεύετε καλά με τα χέρια.

Ζεσταίνετε καλά το τηγάνι-ψηστιέρα. Αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο τα μανιτάρια και τις φέτες του τυριού. Τα βάζετε όλα μαζί στην καυτή ψηστιέρα και ψήνετε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα μεταφέρετε στη σαλατιέρα και ραντίζετε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ. Σκορπάτε τα καρύδια και σερβίρετε αμέσως.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
↑ Back To Top ↑