OliveMagazine

Πράσινη σαλάτα με dressing φράουλας και παξιμαδάκια Κυθήρων

prasini-salata-me-dressing-fraoulas

Πράσινη σαλάτα με dressing φράουλας και παξιμαδάκια Κυθήρων

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 2 μεγάλα παξιμάδια Κυθήρων ή 6-7 μικρά
  • 1 μαρούλι κατσαρό
  • 1 ρίζα αντιδιού
  • 3-4 φύλλα μαρουλιού
  • 1 φλιτζάνι μάραθο ψιλοκομμένο
  • Για το dressing φράουλας

  • 7 μέτριες φράουλες, ώριμες
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 3 κουτ. σούπας ξίδι
  • 1½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένετε και στραγγίζετε καλά όλες τις πρασινάδες. Τις κόβετε σε μικρά κομμάτια και τις ανακατεύετε σε ένα μεγάλο μπολ με το χέρι σας.

Ετοιμάζετε το dressing: πολτοποιείτε στο μπλέντερ τις φράουλες μαζί με τη ζάχαρη και το ξίδι. Μόλις γίνουν ένας ομοιογενής πολτός προσθέτετε το αλάτι και το ελαιόλαδο και χτυπάτε για 1 λεπτό ακόμα.

Την ώρα του σερβιρίσματος σπάτε τα παξιμάδια πάνω από τη σαλάτα σε μικρά κομμάτια και την περιχύνετε με το dressing φράουλας.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
↑ Back To Top ↑