OliveMagazine

Πράσινη σαλάτα της τύχης

prasini salata tis tuxis

Πράσινη σαλάτα της τύχης

Μερίδες:για μια μεγάλη σαλατιέρα
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • ½ κιλό φυλλαράκια ρόκας φρέσκα, πλυμένα
  • 3 κουτ. σούπας σπόρους από ρόδι
  • 2 φέτες ψωμί του τοστ
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Για το dressing

  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ξίδι βαλσαμικό
  • 1 κουτ. γλυκού πετιμέζι
  • 1 κουτ. γλυκού λεμόνι
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε καταρχήν τα κρουτόν: Αφαιρείτε την κόρα από τις φέτες του ψωμιού του τοστ και τις κόβετε σε μικρά κυβάκια. Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και βάζετε τα ψωμάκια μέσα, ανακατεύοντας συνέχεια και μέχρι αυτά να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές. Τα βγάζετε και τα ακουμπάτε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τα αφήνετε να περιμένουν.

Βάζετε σε μια μεγάλη σαλατιέρα την καθαρισμένη ρόκα, ρίχνετε από πάνω τα σποράκια του ροδιού.

Ετοιμάζετε το dressing: Ρίχνετε στο μπλέντερ όλα τα υλικά ταυτόχρονα και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.

Λίγο πριν σερβίρετε, περιχύνετε τη σαλάτα με το dressing και προσθέτετε τα κρουτόν.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
↑ Back To Top ↑