OliveMagazine

Πράσινη σούπα από μπρόκολο, σπανάκι και αρακά

Πράσινη σούπα από μπρόκολο, σπανάκι και αρακά

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 400γρ. μπρόκολο (μόνο τα μπουκετάκια)
  • 150γρ. σπανάκι
  • 150γρ. αρακά κατεψυγμένο
  • 1 μήλο πράσινο
  • 1 φινόκιο καθαρισμένο, σε φέτες
  • 1 λίτρο ζωμό κότας φρέσκο ή από συμπυκνωμένο ζωμό ψυγείου
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • 2 κουτ. σούπας γραβιέρα Κρήτης τριμμένη
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα

  • 100ml κρέμα γάλακτος ελαφρώς χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
  • μερικά φυλλαράκια μαϊντανού
  • 1 καρότο ή 1 μικρό βολβό παντζαριού
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Χωρίζετε το μπρόκολο σε μπουκετάκια και τα αφήνετε σε μια λεκανίτσα με κρύο νερό και ξίδι για 10 λεπτά. Στο μεταξύ καθαρίζετε και πλένετε το σπανάκι, πλένετε και αφαιρείτε τα κουκούτσια από το πράσινο μήλο.

Ζεσταίνετε το μισό βούτυρο στην κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι και το φινόκιο (μαζί με τα φυλλαράκια του) για 2 λεπτά. Ρίχνετε στην κατσαρόλα το ζωμό και προσθέτετε το μπρόκολο, το σπανάκι, τον αρακά, το πράσινο μήλο μαζί με τη φλούδα του και αφήνετε να πάρουν βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Τότε τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Πολτοποιείτε τη σούπα σε δύο τρεις δόσεις στο μπλέντερ ή επί τόπου στην κατσαρόλα με ραβδομπλέντερ. Δοκιμάζετε και αλατοπιπερώνετε ανάλογα με τη γεύση σας. Προσθέτετε το μοσχοκάρυδο, το υπόλοιπο βούτυρο και το τριμμένο τυρί και δίνετε μια βράση ακόμη στη σούπα.

Διατηρείτε και σερβίρετε τη σούπα ζεστή σε μπολ ή φλιτζάνια με μια σπείρα από χτυπημένη κρέμα γάλακτος στο κέντρο, ένα τσιπ καρότου ή παντζαριού και ένα τηγανισμένο φυλλαράκι μαϊντανού. Συνοδεύετε με μπαστουνάκια σφολιάτας.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή

Tips

Για να φτιάξετε τα μπαστουνάκια σφολιάτας: Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 200οC. Βάζετε στον πάγκο σας το φύλλο της σφολιάτας με τη μεγάλη του πλευρά κάθετα μπροστά σας. Με μια οριζόντια χαρακιά το χωρίζετε στη μέση με και μετά με πολλές κάθετες χαρακιές φτιάχνετε λωρίδες φάρδους περίπου 2,5 δαχτύλων. Αλείφετε την επιφάνεια της σφολιάτας με κρόκο αβγού χτυπημένο με λίγο νερό και την πασπαλίζετε με μπόλικη παρμεζάνα. Ύστερα παίρνετε μία μία τις λωρίδες και τις στρίβετε σαν κριτσίνια. Τις τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τις ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr