petitfour
clock icon
45'

Πτι φουρ με γέμιση μαρμελάδας

Υλικά

  • 250γρ. μαργαρίνη μαλακωμένη
  • 180γρ. (1½ φλιτζάνι) ζάχαρη άχνη
  • 2 αβγά μεγάλα
  • 2 καψουλάκια βανιλίνη
  • 380γρ. (3 φλιτζάνια) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • Για τη διακόσμηση

  • 1 φλιτζάνι Μαρμελάδα Φράουλα Fytro ή άλλη γεύση της αρεσκείας σας

Από τους πιο αγαπημένους συνοδούς για τον καφέ και το τσάι αυτά τα αφράτα μπισκοτάκια γίνονται με Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και Μαρμελάδα Φράουλα Fytro.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC και στρώνετε δύο ρηχά ταψιά με χαρτί ψησίματος.
Βάζετε στον κάδο του μίξερ τη μαργαρίνη, την άχνη ζάχαρη και τη βανιλίνη. Χτυπάτε με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα να αφρατέψει το μίγμα και προσθέτετε σταδιακά τα αβγά.
Μόλις γίνουν ενιαίο μίγμα ξεκινάτε και ρίχνετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ επίσης σταδιακά. Όταν ενσωματωθεί όλο, σταματάτε το μίξερ και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας το μεταφέρετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής στην οποία στερεώνετε από πριν κατσαρό ή ίσιο κορνέ, αυτό με το πιο μεγάλο στόμιο.
Δημιουργείτε με τη σακούλα μακρόστενα ή στρογγυλά κομμάτια αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν καθώς θα φουσκώσουν στο ψήσιμο. Ψήνετε τα βουτήματα στο φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά, ίσα να ροδίσουν οι άκρες τους κι όχι να ροδοκοκκινίσουν ολόκληρη η επιφάνειά τους.
Αφού ψηθούν και κρυώσουν, τα κολλάτε μεταξύ τους ανά δύο χρησιμοποιώντας λίγη μαρμελάδα της επιλογής σας.
Τα διατηρείτε σε μεταλλικό κουτί για να διατηρηθούν μαλακά.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC και στρώνετε δύο ρηχά ταψιά με χαρτί ψησίματος.

Βήμα 2

Βάζετε στον κάδο του μίξερ τη μαργαρίνη, την άχνη ζάχαρη και τη βανιλίνη. Χτυπάτε με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα να αφρατέψει το μίγμα και προσθέτετε σταδιακά τα αβγά.

Βήμα 3

Μόλις γίνουν ενιαίο μίγμα ξεκινάτε και ρίχνετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ επίσης σταδιακά. Όταν ενσωματωθεί όλο, σταματάτε το μίξερ και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας το μεταφέρετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής στην οποία στερεώνετε από πριν κατσαρό ή ίσιο κορνέ, αυτό με το πιο μεγάλο στόμιο.

Βήμα 4

Δημιουργείτε με τη σακούλα μακρόστενα ή στρογγυλά κομμάτια αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν καθώς θα φουσκώσουν στο ψήσιμο. Ψήνετε τα βουτήματα στο φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά, ίσα να ροδίσουν οι άκρες τους κι όχι να ροδοκοκκινίσουν ολόκληρη η επιφάνειά τους.

Βήμα 5

Αφού ψηθούν και κρυώσουν, τα κολλάτε μεταξύ τους ανά δύο χρησιμοποιώντας λίγη μαρμελάδα της επιλογής σας.

Βήμα 6

Τα διατηρείτε σε μεταλλικό κουτί για να διατηρηθούν μαλακά.