OliveMagazine

Ρεβίθια με άγριο ρύζι και σταφίδες

shutterstock_267414833-ANOIGMA

Ρεβίθια με άγριο ρύζι και σταφίδες

Μερίδες:5
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:20'
Χρόνος αναμονής:8 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 200γρ. ρεβίθια μουλιασμένα αποβραδίς
  • 150γρ. ρύζι καρολίνα
  • 50γρ. άγριο ρύζι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
  • 1 ξυλαράκι κανέλας
  • ½ φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
  • 5-6 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε χαμηλή κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο μαζί με το μπαχάρι και την κανέλα και μόλις μαραθούν, ρίχνετε τα ρεβίθια.

Αλατοπιπερώνετε, καλύπτετε με νερό, σκεπάζετε, χαμηλώνετε στο μέτριο τη φωτιά και μαγειρεύετε το φαγητό μέχρι να μαλακώσουν καλά τα όσπρια. Παράλληλα, βράζετε σε ξεχωριστή κατσαρόλα το άγριο ρύζι μέσα σε αλατισμένο νερό.

Την τελευταία μισή ώρα του βρασίματος των ρεβιθιών, ρίχνετε την καρολίνα προσθέτετε ζεστό νερό αν χρειαστεί και μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Προς το τέλος προσθέτετε το άγριο ρύζι και τις σταφίδες. Πασπαλίζετε με τον μαϊντανό, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
↑ Back To Top ↑