rola kanelas

Υλικά

    Για τη ζύμη

  • 80ml γάλα χλιαρό
  • 3 κουτ. σούπας μέλι ελαφρώς ζεσταμένο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 2 κουτ. σούπας Καστανή Ζάχαρη FYTRO
  • 1 φακελάκι Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 αβγό + 1 κρόκο για το τελείωμα
  • 2 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
  • ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 600γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • ½ κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα
  • Για τη γέμιση

  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 100γρ. Καστανή Ζάχαρη FYTRO
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 100γρ. Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
  • Για το γλάσο

  • 120γρ. Άχνη Ζάχαρη ΑΝΘΟΣ
  • 1 ασπράδι από μεγάλο αβγό
  • 1 κουτ. γλυκού λεμόνι

Τα ρολάκια κανέλας ή cinnamon rolls έχουν καταγωγή από τη Σουηδία και είναι ένα κι ένα για το χριστουγεννιάτικο πρωινό. Η Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ θα δώσει ιδανικό αποτέλεσμα στη ζύμη, ενώ η Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ θα κάνει τα ρολά σας ακόμη πιο γευστικά.

Ρίχνετε σε ένα μπολ το γάλα, το μέλι, το λιωμένο βούτυρο, την Καστανή Ζάχαρη FYTRO, τη Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ, το αβγό, τη βανίλια και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε σιγά σιγά το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, τα μπαχαρικά, το αλάτι και ζυμώνετε μέχρι να πάρετε μια λεία, ελαστική ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Σκεπάζετε το μπολ με μια καθαρή πετσέτα και αφήνετε τη ζύμη στην άκρη για 1 ώρα περίπου, να διπλασιαστεί σε όγκο.
Χωρίζετε τη ζύμη στα δύο και την ανοίγετε σε δύο παραλληλόγραμμα φύλλα διάστασης 10x15εκ.
Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη με τα μπαχαρικά και σε ένα δεύτερο το βούτυρο. Αλείφετε τα φύλλα ζύμης με το βούτυρο, πασπαλίζετε από πάνω με το μίγμα της ζάχαρης και σκορπάτε την Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ σε όλη την επιφάνειά τους. Τυλίγετε σε δύο ρολά και μετά κόβετε σε οκτώ κομμάτια το καθένα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC στον αέρα. Απλώνετε τα ρολά σε δύο ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, τα σκεπάζετε και τα αφήνετε να φουσκώσουν ξανά για άλλη μισή ώρα. Χτυπάτε τον κρόκο του αβγού με ελάχιστο νερό και αλείφετε με αυτό τα ρολάκια. Ψήνετε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα. Ξεφουρνίζετε τα ρολά κανέλας και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Για το γλάσο: Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το ασπράδι με τη ζάχαρη και χτυπάτε με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα. Έπειτα, προσθέτετε και το χυμό λεμονιού. Γλασάρετε τα ρολά και αφήνετε να στεγνώσει πριν σερβίρετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ρίχνετε σε ένα μπολ το γάλα, το μέλι, το λιωμένο βούτυρο, την Καστανή Ζάχαρη FYTRO, τη Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ, το αβγό, τη βανίλια και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε σιγά σιγά το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, τα μπαχαρικά, το αλάτι και ζυμώνετε μέχρι να πάρετε μια λεία, ελαστική ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Σκεπάζετε το μπολ με μια καθαρή πετσέτα και αφήνετε τη ζύμη στην άκρη για 1 ώρα περίπου, να διπλασιαστεί σε όγκο.

Βήμα 2

Χωρίζετε τη ζύμη στα δύο και την ανοίγετε σε δύο παραλληλόγραμμα φύλλα διάστασης 10x15εκ.

Βήμα 3

Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη με τα μπαχαρικά και σε ένα δεύτερο το βούτυρο. Αλείφετε τα φύλλα ζύμης με το βούτυρο, πασπαλίζετε από πάνω με το μίγμα της ζάχαρης και σκορπάτε την Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ σε όλη την επιφάνειά τους. Τυλίγετε σε δύο ρολά και μετά κόβετε σε οκτώ κομμάτια το καθένα.

Βήμα 4

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC στον αέρα. Απλώνετε τα ρολά σε δύο ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, τα σκεπάζετε και τα αφήνετε να φουσκώσουν ξανά για άλλη μισή ώρα. Χτυπάτε τον κρόκο του αβγού με ελάχιστο νερό και αλείφετε με αυτό τα ρολάκια. Ψήνετε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα. Ξεφουρνίζετε τα ρολά κανέλας και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Βήμα 5

Για το γλάσο: Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το ασπράδι με τη ζάχαρη και χτυπάτε με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα. Έπειτα, προσθέτετε και το χυμό λεμονιού. Γλασάρετε τα ρολά και αφήνετε να στεγνώσει πριν σερβίρετε.