ANOIGMA–rolakia-kapnistou-solomou
clock icon
20'

Ρολά καπνιστού σολομού με τυρί κρέμα

Υλικά

  • 4 μεγάλες φέτες καπνιστού σολομού
  • 200γρ. τυρί κρέμα
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονι

Νόστιμο ορεκτικό που θα ταιριάξετε όμορφα με ένα ποτήρι λευκό κρασί ανοίγοντας ένα επίσημο γεύμα.

Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια σε πολύ λεπτές λωρίδες. Τα βάζετε μέσα σε κρύο νερό για 10 λεπτά για να φύγει η αψάδα τους. Τα στεγνώνετε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το τυρί κρέμα και το δουλεύετε καλά με ένα πιρούνι για να αφρατέψει. Ύστερα ρίχνετε μέσα το χυμό λεμονιού και το τζίντζερ, δουλεύοντας συνέχεια το τυρί με ένα πιρούνι. Τέλος ρίχνετε μέσα τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Ανακατεύετε καλά και βάζετε το μίγμα στο ψυγείο να σφίξει.
Παίρνετε τις φέτες του σολομού, τις απλώνετε σε λεία επιφάνεια και τις αλείφετε με το μίγμα του τυριού. Τυλίγετε τις φέτες σε ρολό. Βάζετε τα ρολά σε πιατέλα και τα αφήνετε στο πάνω μέρος του ψυγείου να παγώσουν καλά για 1½ ώρα τουλάχιστον. Τα βγάζετε, τα κόβετε σε ροδέλες και σερβίρετε σε πιατέλα, πάνω σε ελαφρά φρυγανισμένο ψωμί.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια σε πολύ λεπτές λωρίδες. Τα βάζετε μέσα σε κρύο νερό για 10 λεπτά για να φύγει η αψάδα τους. Τα στεγνώνετε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το τυρί κρέμα και το δουλεύετε καλά με ένα πιρούνι για να αφρατέψει. Ύστερα ρίχνετε μέσα το χυμό λεμονιού και το τζίντζερ, δουλεύοντας συνέχεια το τυρί με ένα πιρούνι. Τέλος ρίχνετε μέσα τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Ανακατεύετε καλά και βάζετε το μίγμα στο ψυγείο να σφίξει.

Βήμα 3

Παίρνετε τις φέτες του σολομού, τις απλώνετε σε λεία επιφάνεια και τις αλείφετε με το μίγμα του τυριού. Τυλίγετε τις φέτες σε ρολό. Βάζετε τα ρολά σε πιατέλα και τα αφήνετε στο πάνω μέρος του ψυγείου να παγώσουν καλά για 1½ ώρα τουλάχιστον. Τα βγάζετε, τα κόβετε σε ροδέλες και σερβίρετε σε πιατέλα, πάνω σε ελαφρά φρυγανισμένο ψωμί.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb