salata-me-stafylia-kai-salami-Levkados
clock icon
20'

Σαλάτα με σταφύλια, σαλάμι Λευκάδας και φέτα

Υλικά

  • 5 φύλλα μαρουλιού πλυμένα καλά
  • 30 ρόγες από σταφύλι φράουλα ή σουλτανίνα ή 1 κουτ. σούπας σουλτανίνα
  • 10 λεπτές φέτες σαλάμι Λευκάδας, κομμένες στη μέση
  • 150γρ. φέτα, σε κυβάκια
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ άνηθο ψιλοκομμένο
  • Για τη βινεγκρέτ

  • 1 φλιτζανάκι του καφέ φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας καλό κρασόξιδο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι, πιπέρι

Τώρα που βρίσκετε σταφύλια στην αγορά είναι ευκαιρία να φτιάξετε αυτή την υπέροχη σαλάτα που τα “παντρεύει” μοναδικά με μαρούλι, φέτα και το απίστευτα γευστικό σαλάμι Λευκάδας.

Βάζετε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ στο μπλέντερ και τα χτυπάτε καλά μέχρι να γίνουν ομοιογενής σάλτσα. Φυλάτε τη βινεγκρέτ σε ένα μπολ.

Ψιλοκόβετε το μαρούλι και, αφού το στραγγίσετε καλά, το βάζετε σε μια σαλατιέρα. Ρίχνετε μέσα τον άνηθο και ανακατεύετε.

Προσθέτετε το σαλάμι, τις ρόγες του σταφυλιού και τη φέτα. Κάνετε ένα πρόχειρο ανακάτεμα και περιχύνετε με τη βινεγκρέτ. Ένα τελικό ανακάτεμα και η σαλάτα σας είναι έτοιμη.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ στο μπλέντερ και τα χτυπάτε καλά μέχρι να γίνουν ομοιογενής σάλτσα. Φυλάτε τη βινεγκρέτ σε ένα μπολ.

Βήμα 2

Ψιλοκόβετε το μαρούλι και, αφού το στραγγίσετε καλά, το βάζετε σε μια σαλατιέρα. Ρίχνετε μέσα τον άνηθο και ανακατεύετε.

Βήμα 3

Προσθέτετε το σαλάμι, τις ρόγες του σταφυλιού και τη φέτα. Κάνετε ένα πρόχειρο ανακάτεμα και περιχύνετε με τη βινεγκρέτ. Ένα τελικό ανακάτεμα και η σαλάτα σας είναι έτοιμη.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb