anoixi-salata-fraoules
clock icon
20'

Σαλάτα με 10 λαχανικά και dressing φράουλας

Υλικά

  • 2 ματσάκια ρόκα
  • 1 μαρούλι
  • 2 ρίζες αντίδια
  • 1 λόλα κόκκινη
  • 10 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 φλιτζάνια άνηθο
  • 20 ραπανάκια κομμένα στη μέση
  • 20 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 αγγούρι, σε λεπτές φέτες
  • 1 φινόκιο ψιλοκομμένο
  • 1 κασάκι φράουλες καθαρισμένες, κομμένες στη μέση
  • 4 κουτ. σούπας σουσάμι
  • Για τη σάλτσα

  • 1 νεροπότηρο ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ξίδι βαλσαμικό
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 10 φράουλες καθαρισμένες, ψιλοκομμένες
  • αλάτι

Αυτή είναι με διαφορά η πιο νόστιμη και δροσιστική ανοιξιάτικη σαλάτα που θα έχετε δοκιμάσει ποτέ! Θα κερδίσει σίγουρα μια θέση στο καθημερινό σας τραπέζι τώρα που οι φράουλες είναι στα καλύτερά τους.

Πλένετε πολύ καλά όλα τα λαχανικά. Παίρνετε μια μεγάλη πλαστική λεκάνη, χοντροκόβετε τη ρόκα, το μαρούλι, τα αντίδια και τη λόλα και τα βάζετε μέσα.
Ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα ραπανάκια και τα ντοματίνια. Καθαρίζετε τις φράουλες, τις κόβετε στη μέση και τις ρίχνετε στη σαλάτα. Διατηρείτε τη σαλάτα στο ψυγείο κρύα.
Ετοιμάζετε το dressing: Ρίχνετε τις φράουλες στο μπλέντερ μαζί με το μέλι και το ξίδι. Χτυπάτε μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής πολτός. Αμέσως μετά ρίχνετε το ελαιόλαδο και ξαναχτυπάτε το μίγμα.
Όταν έρθει η ώρα του σερβιρίσματος αλατίζετε καλά τη σαλάτα, ανακατεύετε, μοιράζετε σε δύο μεγάλες σαλατιέρες, περιχύνετε με το dressing, ανακατεύετε ξανά και πασπαλίζετε με σουσάμι.
Φωτογραφία: Γιώργος Μαμαλάκης - Food styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένετε πολύ καλά όλα τα λαχανικά. Παίρνετε μια μεγάλη πλαστική λεκάνη, χοντροκόβετε τη ρόκα, το μαρούλι, τα αντίδια και τη λόλα και τα βάζετε μέσα.

Βήμα 2

Ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα ραπανάκια και τα ντοματίνια. Καθαρίζετε τις φράουλες, τις κόβετε στη μέση και τις ρίχνετε στη σαλάτα. Διατηρείτε τη σαλάτα στο ψυγείο κρύα.

Βήμα 3

Ετοιμάζετε το dressing: Ρίχνετε τις φράουλες στο μπλέντερ μαζί με το μέλι και το ξίδι. Χτυπάτε μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής πολτός. Αμέσως μετά ρίχνετε το ελαιόλαδο και ξαναχτυπάτε το μίγμα.

Βήμα 4

Όταν έρθει η ώρα του σερβιρίσματος αλατίζετε καλά τη σαλάτα, ανακατεύετε, μοιράζετε σε δύο μεγάλες σαλατιέρες, περιχύνετε με το dressing, ανακατεύετε ξανά και πασπαλίζετε με σουσάμι.

Φωτογραφία: Γιώργος Μαμαλάκης - Food styling: Tina Webb