glyfitzouria
clock icon
25'

Σοκολατένια γλειφιτζούρια

Υλικά

  • 250ml πλήρη κρέμα γάλακτος
  • 150γρ. Kουβερτούρα Πλάκα ΓΙΩΤΗΣ
  • 250γρ. Kουβερτούρα γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ
  • 1/2 λοβό βανίλιας
  • 1 ξυλαράκι κανέλας
  • 3 φάκελοι Έτοιμο Γλάσο Σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ

Σοκολατένια γλειφιτζούρια που τα παιδιά θα ξετρελαθούν να φτιάχνουν μαζί σας αλλά και να απολαμβάνουν. Σύμμαχός σας στην κουζίνα τα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ, που εγγυώνται απίστευτη γεύση και άριστη ποιότητα.

Σε ένα βαθύ σκεύος κόβετε σε μικρά κομμάτια τις Κουβερτούρες ΓΙΩΤΗΣ. Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε την κρέμα γάλακτος με την κανέλα και τη βανίλια, αφού πρώτα έχετε αφαιρέσει τους σπόρους, και αφήνετε να πάρουν μια βράση.
Έπειτα, αποσύρετε από την φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα με μια μεμβράνη και αφήνετε το μείγμα να αρωματιστεί για περίπου μια ώρα. Αφού το μείγμα έχει αρωματιστεί, το βάζετε πάλι στη φωτιά για να πάρει άλλη μια βράση.
Σουρώνετε την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνετε στο σκεύος με τη σοκολάτα ανακατεύοντας με μια μαρίζ μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
Αδειάζετε την γκανάζ σε ένα μπολ αφήνοντάς την να κρυώσει. Εάν χρειαστεί τη βάζετε για λίγο στο ψυγείο.
Αφού κρυώσει την βγάζετε από το ψυγείο, με ένα κουταλάκι παίρνετε την ποσότητα που επιθυμείτε και την πλάθετε σε μπαλάκια.
Ρίχνετε το περιεχόμενο των φακέλων με το Έτοιμο Γλάσο Σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ σε ένα μπολ. Τα βουτάτε στο γλάσο, τα τοποθετείτε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και τα βάζατε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
Στη συνέχεια, τα τρυπάτε με ξυλάκια για γλειφιτζούρια και τα ξαναβάζετε για λίγο στο ψυγείο.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα βαθύ σκεύος κόβετε σε μικρά κομμάτια τις Κουβερτούρες ΓΙΩΤΗΣ. Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε την κρέμα γάλακτος με την κανέλα και τη βανίλια, αφού πρώτα έχετε αφαιρέσει τους σπόρους, και αφήνετε να πάρουν μια βράση.

Βήμα 2

Έπειτα, αποσύρετε από την φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα με μια μεμβράνη και αφήνετε το μείγμα να αρωματιστεί για περίπου μια ώρα. Αφού το μείγμα έχει αρωματιστεί, το βάζετε πάλι στη φωτιά για να πάρει άλλη μια βράση.

Βήμα 3

Σουρώνετε την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνετε στο σκεύος με τη σοκολάτα ανακατεύοντας με μια μαρίζ μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.

Βήμα 4

Αδειάζετε την γκανάζ σε ένα μπολ αφήνοντάς την να κρυώσει. Εάν χρειαστεί τη βάζετε για λίγο στο ψυγείο.

Βήμα 5

Αφού κρυώσει την βγάζετε από το ψυγείο, με ένα κουταλάκι παίρνετε την ποσότητα που επιθυμείτε και την πλάθετε σε μπαλάκια.

Βήμα 6

Ρίχνετε το περιεχόμενο των φακέλων με το Έτοιμο Γλάσο Σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ σε ένα μπολ. Τα βουτάτε στο γλάσο, τα τοποθετείτε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και τα βάζατε στο ψυγείο για 10 λεπτά.

Βήμα 7

Στη συνέχεια, τα τρυπάτε με ξυλάκια για γλειφιτζούρια και τα ξαναβάζετε για λίγο στο ψυγείο.