OliveMagazine

Σοκολατένια γλειφιτζούρια

Σοκολατένια γλειφιτζούρια

Μερίδες:25-30 γλειφιτζούρια
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:25'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα και 30 λεπτά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 250ml πλήρη κρέμα γάλακτος
  • 150γρ. Kουβερτούρα Πλάκα ΓΙΩΤΗΣ
  • 250γρ. Kουβερτούρα γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ
  • 1/2 λοβό βανίλιας
  • 1 ξυλαράκι κανέλας
  • 3 φάκελοι Έτοιμο Γλάσο Σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα βαθύ σκεύος κόβετε σε μικρά κομμάτια τις Κουβερτούρες ΓΙΩΤΗΣ. Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε την κρέμα γάλακτος με την κανέλα και τη βανίλια, αφού πρώτα έχετε αφαιρέσει τους σπόρους, και αφήνετε να πάρουν μια βράση.

Έπειτα, αποσύρετε από την φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα με μια μεμβράνη και αφήνετε το μείγμα να αρωματιστεί για περίπου μια ώρα. Αφού το μείγμα έχει αρωματιστεί, το βάζετε πάλι στη φωτιά για να πάρει άλλη μια βράση.

Σουρώνετε την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνετε στο σκεύος με τη σοκολάτα ανακατεύοντας με μια μαρίζ μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.

Αδειάζετε την γκανάζ σε ένα μπολ αφήνοντάς την να κρυώσει. Εάν χρειαστεί τη βάζετε για λίγο στο ψυγείο.

Αφού κρυώσει την βγάζετε από το ψυγείο, με ένα κουταλάκι παίρνετε την ποσότητα που επιθυμείτε και την πλάθετε σε μπαλάκια.

Ρίχνετε το περιεχόμενο των φακέλων με το Έτοιμο Γλάσο Σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ σε ένα μπολ. Τα βουτάτε στο γλάσο, τα τοποθετείτε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και τα βάζατε στο ψυγείο για 10 λεπτά.

Στη συνέχεια, τα τρυπάτε με ξυλάκια για γλειφιτζούρια και τα ξαναβάζετε για λίγο στο ψυγείο.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr