KREPES-SOKOLATA-ME-MARMELADA-PORTOKALI
clock icon
40'

Σοκολατένιες κρέπες με σάλτσα μαρμελάδας

Υλικά

    Για τις κρέπες

  • 40γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 100γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 2 αβγά
  • 2 κουτ. σούπας κακάο
  • 1 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας σκούρο ρούμι ή μπράντι
  • βούτυρο για το τηγάνισμα
  • Για τη σάλτσα

  • μαρμελάδα φράουλα, κεράσι, εσπεριδοειδών ή μαρμελάδα με κόκκινα φρούτα

Θα γίνει “μάχη” στο τραπέζι για αυτές τις κρέπες, πιστέψτε μας…

Πρώτα ετοιμάζετε τις κρέπες: λιώνετε τη σοκολάτα μαζί με το μισό γάλα σε μπεν μαρί.

Χτυπάτε στο μπλέντερ το αλεύρι με το υπόλοιπο γάλα, το λάδι, το κακάο, τη ζάχαρη και τα αβγά μέχρι να γίνουν ένας λείος χυλός. Προσθέτετε και τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύετε. Βάζετε το χυλό στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου.

Ψήνετε τις κρέπες σε αντικολλητικό τηγάνι αλείφοντας κάθε φορά τον πάτο του με λίγο βούτυρο. Αντί να χρησιμοποιήσετε πινέλο –θα καεί–, χρησιμοποιήστε μια κομμένη πατάτα την οποία, αφού καρφώσετε σε πιρούνι, θα βουτάτε στο βούτυρο και στη συνέχεια θα αλείφετε το τηγάνι. Όταν ψήσετε τις κρέπες, τις διπλώνετε μία μία σαν μαντιλάκι και τις μεταφέρετε σε πιάτα.

Σε τηγανάκι πάνω σε χαμηλή φωτιά αραιώνετε τη μαρμελάδα με κόκκινα φρούτα με λίγο Kirsch ή τη μαρμελάδα εσπεριδοειδών με Grand Marnier ή Cointreau και περιχύνετε τις κρέπες. Τις σερβίρετε συνοδεύοντας με μια μπάλα παγωτό βανίλια.

Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης-Food Styling: Σιμόνη Καφίρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Πρώτα ετοιμάζετε τις κρέπες: λιώνετε τη σοκολάτα μαζί με το μισό γάλα σε μπεν μαρί.

Βήμα 2

Χτυπάτε στο μπλέντερ το αλεύρι με το υπόλοιπο γάλα, το λάδι, το κακάο, τη ζάχαρη και τα αβγά μέχρι να γίνουν ένας λείος χυλός. Προσθέτετε και τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύετε. Βάζετε το χυλό στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου.

Βήμα 3

Ψήνετε τις κρέπες σε αντικολλητικό τηγάνι αλείφοντας κάθε φορά τον πάτο του με λίγο βούτυρο. Αντί να χρησιμοποιήσετε πινέλο –θα καεί–, χρησιμοποιήστε μια κομμένη πατάτα την οποία, αφού καρφώσετε σε πιρούνι, θα βουτάτε στο βούτυρο και στη συνέχεια θα αλείφετε το τηγάνι. Όταν ψήσετε τις κρέπες, τις διπλώνετε μία μία σαν μαντιλάκι και τις μεταφέρετε σε πιάτα.

Βήμα 4

Σε τηγανάκι πάνω σε χαμηλή φωτιά αραιώνετε τη μαρμελάδα με κόκκινα φρούτα με λίγο Kirsch ή τη μαρμελάδα εσπεριδοειδών με Grand Marnier ή Cointreau και περιχύνετε τις κρέπες. Τις σερβίρετε συνοδεύοντας με μια μπάλα παγωτό βανίλια.

Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης-Food Styling: Σιμόνη Καφίρη