sokolatopita me mpananes
clock icon
50'

Σοκολατόπιτα με μπανάνες

Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 2 κουτιά γάλα ζαχαρούχο
  • 300γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 4 μπανάνες ώριμες
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
  • κανέλα για το πασπάλισμα

Σα banoffee μέσα σε φύλλο σφολιάτας, αυτή η γλυκιά σοκολατόπιτα με μπανάνες θα ταιριάξει υπέροχα με όποιο ζεστό (ή και κρύο) ρόφημα επιλέξετε.

Ξύνετε την κουβερτούρα στη χοντρή του μεριά του τρίφτη. Καθαρίζετε και κόβετε τις μπανάνες σε ροδέλες. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Παίρνετε μια ταρτιέρα και απλώνετε το ένα φύλλο σφολιάτας να καλύψει τον πάτο και τα πλαϊνά τοιχώματα. Αδειάζετε μέσα το πρώτο ζαχαρούχο γάλα. Ρίχνετε από πάνω την τριμμένη κουβερτούρα και τα κομματάκια της μπανάνας. Αν υπάρχει κενό ρίχνετε ακόμα λίγο ζαχαρούχο γάλα από το δεύτερο κουτί.
Σκεπάζετε τη γέμιση με το δεύτερο φύλλο της σφολιάτας και πιέζετε τις άκρες του γύρω γύρω να κολλήσει το κάτω φύλλο με το πάνω. Τρυπάτε με πιρούνι όλη την επιφάνεια του πάνω φύλλου. Σκεπάζετε την πίτα με λαδόκολλα (για να μην αρπάξει η σφολιάτα) και την ψήνετε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά και μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Βγάζετε την πίτα από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς. Πασπαλίζετε με μπόλικη άχνη ζάχαρη και κανέλα, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε στα πιάτα. Προσοχή, γιατί εάν είναι πολύ ζεστή, η γέμιση θα κυλήσει προς τα έξω!
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Ξύνετε την κουβερτούρα στη χοντρή του μεριά του τρίφτη. Καθαρίζετε και κόβετε τις μπανάνες σε ροδέλες. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βήμα 2

Παίρνετε μια ταρτιέρα και απλώνετε το ένα φύλλο σφολιάτας να καλύψει τον πάτο και τα πλαϊνά τοιχώματα. Αδειάζετε μέσα το πρώτο ζαχαρούχο γάλα. Ρίχνετε από πάνω την τριμμένη κουβερτούρα και τα κομματάκια της μπανάνας. Αν υπάρχει κενό ρίχνετε ακόμα λίγο ζαχαρούχο γάλα από το δεύτερο κουτί.

Βήμα 3

Σκεπάζετε τη γέμιση με το δεύτερο φύλλο της σφολιάτας και πιέζετε τις άκρες του γύρω γύρω να κολλήσει το κάτω φύλλο με το πάνω. Τρυπάτε με πιρούνι όλη την επιφάνεια του πάνω φύλλου. Σκεπάζετε την πίτα με λαδόκολλα (για να μην αρπάξει η σφολιάτα) και την ψήνετε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά και μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Βήμα 4

Βγάζετε την πίτα από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς. Πασπαλίζετε με μπόλικη άχνη ζάχαρη και κανέλα, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε στα πιάτα. Προσοχή, γιατί εάν είναι πολύ ζεστή, η γέμιση θα κυλήσει προς τα έξω!

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb