OliveMagazine

Σολομός σε κρούστα από βρόμη και βότανα

solomos se krousta apo vromi

Σολομός σε κρούστα από βρόμη και βότανα

Μερίδες:5
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:25'
Χρόνος αναμονής:2 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 5 φιλέτα σολομού
  • 7 κουτ. σούπας βρόμη, σε νιφάδες
  • 2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας φυλλαράκια δεντρολίβανου, ψιλοκομμένα
  • Για τη μαρινάδα

  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένετε και σκουπίζετε καλά τα φιλέτα του σολομού. Σε ένα μπολ χτυπάτε όλα τα υλικά της μαρινάδας με ένα πιρούνι. Βάζετε τα φιλέτα σε ένα μπολ και τα περιχύνετε με τη μαρινάδα φροντίζοντας να πάει παντού. Τα αφήνετε να μαριναριστούν για 2 ώρες τουλάχιστον.

Σε μια πιατέλα ρίχνετε τις νιφάδες της βρόμης και τα τέσσερα ψιλοκομμένα αρωματικά. Τα ανακατεύετε καλά με το χέρι σας, προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 200°C και πανάρετε τα μαριναρισμένα φιλέτα του σολομού με τις νιφάδες της βρόμης και τα αρωματικά. Τα βάζετε σε ένα ταψάκι και τα ψήνετε στο φούρνο για 10-15 λεπτά χωρίς να τα γυρίσετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
↑ Back To Top ↑