OliveMagazine

Σου γεμιστά με αβγοτάραχο

sou gemista me avgotaraxo

Σου γεμιστά με αβγοτάραχο

Μερίδες:5-6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:60'
Χρόνος αναμονής:2 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τα σου

  • 75γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 150γρ. αλεύρι
  • 4 αβγά
  • Για τη γέμιση

  • 30γρ. αβγοτάραχο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 γεμάτη κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 2 μικρά κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  • 2/3 φλιτζανιού κρασί λευκό
  • 4 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε κατσαρόλα βράζετε το βούτυρο με το νερό και αλάτι. Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το αλεύρι. Ανακατεύετε ζωηρά με σύρμα ζαχαροπλαστικής, ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι το μίγμα να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει ελαφρά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 210οC και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Όταν η ζύμη των σου κρυώσει ελαφρά, προσθέτετε τα αβγά σε δόσεις (μόλις ενσωματώνεται το ένα προσθέτετε το επόμενο) συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι το μίγμα να γίνει λείο και ομοιογενές.

Με ένα κουτάλι σούπας παίρνετε μίγμα ζύμης και το βάζετε στο ταψί, όχι όμως κολλητά γιατί τα σου θα φουσκώσουν και θα κολλήσουν. Ψήνετε στο φούρνο για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Για τη γέμιση: Μαρινάρετε το μέσα αβγοτάραχο σε ελαιόλαδο για 2 ώρες. Στραγγίζετε και κρατάτε το αρωματισμένο λάδι στην άκρη.

Πολτοποιείτε στο μπλέντερ το μαριναρισμένο αβγοτάραχο με το βούτυρο.

Σε τηγάνι ζεσταίνετε 2 κουτ. σούπας από το αρωματισμένο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι. Σβήνετε με το κρασί, αλατοπιπερώνετε και, αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος. Σιγοβράζετε για 10 λεπτά και προσθέτετε λίγο λίγο το μίγμα βουτύρου-αβγοτάραχου ανακατεύοντας με αβγοδάρτη να ομογενοποιηθεί η κρέμα.

Ζεσταίνετε τα σου, τα χωρίζετε στη μέση και τα γεμίζετε με την κρέμα του αβγοτάραχου. Σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
↑ Back To Top ↑