OliveMagazine

Σούπα κολοκύθας με κύμινο

Σούπα κολοκύθας με κύμινο

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:35'
Έτοιμο σε:1:5'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό κολοκύθα καθαρισμένη (καθαρό βάρος, μόνο τη σάρκα, χωρίς τα σπόρια και το εξωτερικό της)
  • 1 πράσο, μόνο το άσπρο μέρος, σε ροδέλες
  • 1 φλιτζάνι κρασί λευκό ξηρό
  • 1 σπιτικό ζωμό πουλερικών
  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο και ½ κουτ. γλυκού για το σερβίρισμα
  • 150γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • ½ φλιτζάνι άνηθο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Αδειάζετε τη σάρκα της κολοκύθας και την κόβετε σε κυβάκια.

Διαλύετε το σπιτικό ζωμό πουλερικών σε 500ml νερό που βράζει σε ένα κατσαρολάκι. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε το πράσο και τα κυβάκια της κολοκύθας σε χαμηλή φωτιά. Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με το κύμινο. Μόλις ροδίσει η κολοκύθα, σβήνετε με το κρασί και το χυμό πορτοκαλιού. Μετά από 3 λεπτά προσθέτετε το σπιτικό ζωμό διαλυμένο με το νερό. Αφήνετε το φαγητό να βράσει για 25-30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.

Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και περνάτε τη σούπα σταδιακά από το μπλέντερ ώστε να πολτοποιήσετε το μίγμα.

Σερβίρετε τη σούπα σε ατομικά μπολάκια προσθέτοντας από μια κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι σε κάθε μερίδα.

Πασπαλίζετε με κύμινο και λίγο φρέσκο άνηθο και ανακατεύετε πριν τη γευτείτε.

Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr