OliveMagazine

Σούπα με καρότο, τζίντζερ και λεβάντα

Σούπα με καρότο, τζίντζερ και λεβάντα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό καρότα καθαρισμένα, σε φέτες
  • 40γρ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 700ml ζωμό λαχανικών
  • 50ml ελαιόλαδο
  • 3γρ. λεβάντα ξερή
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια μέτρια κατσαρόλα σοτάρετε για 2-3 λεπτά στο λάδι τα καρότα, το κρεμμύδι και το τζίντζερ.

Ρίχνετε στην κατσαρόλα τον ζωμό, τη λεβάντα, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Βράζετε σε δυνατή φωτιά για 30 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα.

Πολτοποιείτε το μίγμα στο μπλέντερ και σουρώνετε τη σούπα περνώντας την από λεπτό σουρωτήρι για να γίνει ακόμη πιο βελουτέ.

Φωτογραφία- Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips

Μπορείτε να σερβίρετε τη σούπα με μια κουταλιά γιαούρτι στραγγιστό ή τσαλαφούτι ή άλλο κρεμώδες τυρί, όχι πολύ αλμυρό.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr