OliveMagazine

Σούπα με κουνουπίδι και γιαούρτι

Σούπα με κουνουπίδι και γιαούρτι

Μερίδες:5
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:35'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κουνουπίδι μεσαίου μεγέθους, σε μικρά μπουκετάκια
  • 1 πατάτα καθαρισμένη + κομμένη σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας φυλλαράκια ξερού φασκόμηλου, τριμμένα
  • 1 λίτρο ζωμό κότας, χλιαρό
  • 150γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το ζωμό, το θυμάρι, το φασκόμηλο και αλατοπιπερώνετε.

Μόλις κοχλάσει ο ζωμός, ρίχνετε τους κύβους πατάτας και τα μπουκετάκια από το κουνουπίδι και τα αφήνετε να βράσουν για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Στη συνέχεια, πολτοποιείτε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε δόσεις στο μπλέντερ προσθέτοντας και το γιαούρτι και σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr