OliveMagazine

Σούπα σελινόριζας με κάστανα και τσιπς σελινόριζας

Σούπα σελινόριζας με κάστανα και τσιπς σελινόριζας

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:40'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα (μπορείτε να τα αγοράσετε κι έτοιμα συσκευασμένα από το σούπερ μάρκετ)
  • 1 σελινόριζα μεγάλη
  • 3-4 κλαδάκια σέλερι
  • 2 καρότα σε ροδέλες
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κότας
  • ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 φύλλο δάφνης
  • λίγο κορν φλάουρ
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε τη σελινόριζα και τη χωρίζετε στη μέση. Κόβετε τη μισή σε κύβους και την άλλη μισή, σε πολύ λεπτές φέτες (σαν τσιπς πατάτας) στον τρίφτη του λάχανου ή στο μαντολίνο (το ειδικό εργαλείο για λεπτοκομμένες φέτες λαχανικών).

Βάζετε σε κατσαρόλα το ζωμό, το γάλα, τα κάστανα, τα καρότα, τους κύβους της σελινόριζας και τα κλαδάκια σέλερι καθαρισμένα από τις ίνες και κομμένα σε ροδέλες. Αλατίζετε και βράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Χτυπάτε το μίγμα στο μπλέντερ μέχρι να πολτοποιηθούν τα υλικά και επιστρέφετε τη σούπα στην κατσαρόλα. Προσθέτετε την κρέμα. Δοκιμάζετε αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι και βάζετε ξανά τη σούπα στην φωτιά να πάρει μια βράση. Πασπαλίζετε με πιπέρι.

Ετοιμάζετε τα τσιπς: αλατοπιπερώνετε τις φετούλες της υπόλοιπης σελινόριζας, τις πασπαλίζετε με το κορν φλάουρ και τις τηγανίζετε σε ζεστό ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν τραγανές. Σερβίρετε τη σούπα σε ατομικά μπολ ή βαθιά πιάτα και γαρνίρετε με τα τσιπς και φυλλαράκια σέλινου, αν θέλετε.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr