OliveMagazine

Σπαγγέτι με μπαρμπουνάκια

MPARMPOUNIA

Σπαγγέτι με μπαρμπουνάκια

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 3 ντομάτες μεγάλες, ώριμες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 σφηνάκια ούζο
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 5-6 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 8 μέτρια μπαρμπουνάκια ή κουτσομούρες
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε τα ψάρια και τα αλατίζετε μέσα – έξω.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, ρίχνετε τη ντομάτα με το σκόρδο και τη ζάχαρη και φέρνετε δυό βόλτες σε δυνατή φωτιά. Σβήνετε με το ούζο και το αφήνετε να εξατμιστεί.

Χαμηλώνετε τη φωτιά, αλατίζετε, σκεπάζετε με το καπάκι και μαγειρεύετε για 20 λεπτά.

Παράλληλα, βράζετε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις είναι έτοιμα, με τρυπητή κουτάλα τα μεταφέρετε στο τηγάνι, ρίχνετε τον μαϊντανό και ανακατεύετε πολύ καλά, να ενωθεί ωραία η σάλτσα.

Στο μεταξύ, έχετε ζεστάνει μέχρι να κάψει πάρα πολύ, ένα αντικολλητικό μεγάλο τηγάνι ή σχαροτήγανο. Το αλείφετε με ελαιόλαδο και βάζετε τα ψάρια να ψηθούν, 1 με 2 λεπτά από κάθε πλευρά, σε δυνατή φωτιά.

Σερβίρετε τη μακαρονάδα σε πιάτα συνοδεύοντας με 2 μπαρμπουνάκια σε κάθε μερίδα.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
↑ Back To Top ↑