OliveMagazine

Σπαγγέτι με τόνο Αλοννήσου, ντοματίνια και ελιές

spaggeti me tono Alonisou

Σπαγγέτι με τόνο Αλοννήσου, ντοματίνια και ελιές

Μερίδες:5
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 300γρ. τόνο Αλοννήσου απλό ή καπνιστό, σε μικρά κομμάτια
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, μόνο τα φυλλαράκια, ψιλοκομμένα
  • 1 κοφτή κουτ. γλυκού μέλι
  • 1½ κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 20 ντοματίνια κομμένα στα 4
  • 10 ελιές χωρίς κουκούτσι, σε φέτες
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη ή καππαρόφυλλα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε το σπαγγέτι αλ ντέντε σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό.

Στο μεταξύ, σε ευρύχωρο τηγάνι σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια να μαλακώσουν. Ρίχνετε τον τόνο, τον χυμό του λεμονιού, το μέλι και ανακατεύετε.

Στραγγίζετε το σπαγγέτι και το ρίχνετε στο τηγάνι. Προσθέτετε τα ντοματίνια, τις ελιές, τα φύλλα της κάππαρης, τον μαϊντανό και ανακατεύετε καλά.

Σερβίρετε πασπαλίζοντας με πιπέρι φρεσκοτριμμένο.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
↑ Back To Top ↑