OliveMagazine

Σπαγγέτι με τόνο

spagheti me tono

Σπαγγέτι με τόνο

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 2 κονσέρβες τόνο SAFCOL
  • 1 φλιτζάνι φυλλαράκια φρέσκων μυρωδικών (μαϊντανό, άνηθο, βασιλικό)
  • ½ φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 5 λιαστές ντομάτες
  • 10γρ. κάππαρη
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • 60ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά για 1 λεπτό λιγότερο από όση ώρα λένε οι οδηγίες της συσκευασίας τους.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τα υπόλοιπα υλικά. Ψιλοκόβετε τα φυλλαράκια του μαϊντανού, του άνηθου και του βασιλικού, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τις λιαστές ντομάτες.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε στο τηγάνι τον τόνο, τις λιαστές ντομάτες και την κάππαρη. Σβήνετε με το κρασί και ανακατεύετε καλά για 2 λεπτά.

Ρίχνετε στο τηγάνι τα φρέσκα μυρωδικά, τα ντοματάκια και ανακατεύετε για πολύ λίγο. Προσθέτετε στο τηγάνι τα μακαρόνια, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά να πάνε τα υλικά παντού. Πασπαλίζετε με λίγα ακόμη μυρωδικά και σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
↑ Back To Top ↑