OliveMagazine

Σπανάκι σουφλέ με τυριά

Σπανάκι σουφλέ με τυριά

Μερίδες:8
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 800γρ. σπανάκι φρέσκο, καθαρισμένο
  • 2 πράσα σε ροδέλες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
  • 150γρ. γραβιέρα Νάξου, τριμμένη
  • 150γρ. λαδοτύρι Μυτιλήνης, τριμμένο
  • 150γρ. παρμεζάνα ή άλλο πικάντικο κίτρινο τυρί
  • 1 φάκελος Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • 500ml γάλα για την Μπεσαμέλ
  • 2 κουτ. σούπας αγελαδινό βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και μαραίνετε το πράσο με τα κρεμμυδάκια.

Προσθέτετε το σπανάκι, χαμηλώνετε τη φωτιά και σκεπάζετε μέχρι να μαραθεί. Ανακατεύετε καλά και αλατοπιπερώνετε.

Ετοιμάζετε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ρίχνετε στη Μπεσαμέλ το σπανάκι με τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα τριμμένα τυριά κι ανακατεύετε καλά.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του σουφλέ.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr