OliveMagazine

Σφουγγάτο φούρνου με ψιλοκομμένα αρωματικά

omeleta-furnu141984studiopaterakis

Σφουγγάτο φούρνου με ψιλοκομμένα αρωματικά

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για το σφουγγάτο

  • 8 αβγά
  • 2-3 κολοκυθάκια τριμμένα, αλατισμένα και στραγγισμένα καλά
  • 1 κουτ. γλυκού άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. γλυκού δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. γλυκού μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1½ φλιτζάνι φέτα σκληρή, τριμμένη
  • 1 κουτ. σούπας κουκουναρόσπορους
  • ⅓ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το γαρνίρισμα

  • λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 12 ντοματάκια, κομμένα στη μέση
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι θαλασσινό, χοντρό
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Χτυπάτε τα αβγά σε μεγάλο μπολ και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά για το σφουγγάτο, εκτός από το ελαιόλαδο.

Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε μέτριο ταψί (32εκ. διάμετρο) και το βάζετε να κάψει στο φούρνο για 6-8 λεπτά. Το βγάζετε από το φούρνο και ρίχνετε μέσα το μίγμα των αβγών. Το στρώνετε ομοιόμορφα και το ξαναβάζετε στο φούρνο να ψηθεί για 25-30 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα.

Ετοιμάζετε τη γαρνιτούρα: Σε μέτριο τηγάνι βάζετε το λάδι να κάψει και προσθέτετε τις ντοματούλες. Μόλις μαλακώσουν και πάρουν λίγο χρώμα τις βγάζετε. Δεν πρέπει να είναι λιωμένες.

Βγάζετε το σφουγγάτο από το φούρνο. Πασπαλίζετε την επιφάνεια με ψιλοκομμένο άνηθο, κόβετε το σφουγγάτο σε τρίγωνα κομμάτια και το σερβίρετε ζεστό μαζί με τα ντοματάκια πασπαλισμένα με χοντρό αλάτι.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
↑ Back To Top ↑