clock icon
15'

Ταραμοσαλάτα με λευκό ταραμά

Υλικά

  • 150γρ. ταραμά λευκό
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 200ml ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
  • 250γρ. ψωμί μπαγιάτικο, μουλιασμένο σε νερό και καλά στραγγισμένο
  • 3 λεμόνια

Η ταραμοσαλάτα είναι από τα βασικότερα εδέσματα της Σαρακοστής και δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Την ετοιμάζουμε ιδανικά με λευκό ταραμά.

Ψιλοκόβετε στο multi το κρεμμύδι και το πολτοποιείτε μαζί με τον ταραμά και το χυμό από ένα λεμόνι.
Προσθέτετε το ψωμί και τμηματικά το λάδι, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Ρίχνετε το χυμό από τα άλλα δύο λεμόνια, αφού δοκιμάσετε ώστε να φτιάξετε την οξύτητα και ανακατεύετε καλά.
Σερβίρετε την ταραμοσαλάτα σε μπολ γαρνίροντας με μαύρες ελιές.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ψιλοκόβετε στο multi το κρεμμύδι και το πολτοποιείτε μαζί με τον ταραμά και το χυμό από ένα λεμόνι.

Βήμα 2

Προσθέτετε το ψωμί και τμηματικά το λάδι, συνεχίζοντας το χτύπημα.

Βήμα 3

Ρίχνετε το χυμό από τα άλλα δύο λεμόνια, αφού δοκιμάσετε ώστε να φτιάξετε την οξύτητα και ανακατεύετε καλά.

Βήμα 4

Σερβίρετε την ταραμοσαλάτα σε μπολ γαρνίροντας με μαύρες ελιές.