OliveMagazine

Ταραμοσαλάτα με μαϊντανό και φρέσκο κρεμμυδάκι

TARAMOSALATA ME MAINTANO

Ταραμοσαλάτα με μαϊντανό και φρέσκο κρεμμυδάκι

Μερίδες:για 1½ φλιτζάνι περίπου
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 100γρ. ταραμά (κατά προτίμηση άσπρο)
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, καθαρισμένα και χοντροκομμένα
  • 250γρ. ψωμί μπαγιάτικο, χωρίς κόρα
  • χυμό από 1-2 λεμόνια
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο (περίπου)
  • ελιές και κάππαρη για το γαρνίρισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Μουσκεύετε το ψωμί σε νερό μέχρι να μαλακώσει και το στραγγίζετε καλά πιέζοντάς το με τα χέρια.

Βάζετε τον ταραμά στο μπλέντερ με το μισό χυμό λεμονιού και τον δουλεύετε για λίγο να «σπάσει». Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό και τμηματικά το ψωμί.

Ρίχνετε εναλλάξ το λεμόνι και το λάδι λίγο λίγο κάθε φορά, τελειώνοντας με το λάδι. Χτυπάτε καλά το μίγμα μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα, προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο ακόμα αν χρειαστεί. Σερβίρετε την ταραμοσαλάτα σε μπολ, γαρνίροντας με κάππαρη και ελιές.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
↑ Back To Top ↑