OliveMagazine

Τετράγωνα πιτάκια με παστουρμά, ντομάτα, κασέρι

pitakia me pastourma

Τετράγωνα πιτάκια με παστουρμά, ντομάτα, κασέρι

Μερίδες:για περίπου 16 πιτάκια
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο σφολιάτα
  • 250γρ. παστουρμά
  • 3 ντομάτες μέτριες, σε λεπτές ροδέλες
  • 400γρ. κασέρι χοντροτριμμένο στον τρίφτη
  • αλάτι
  • Για το ψήσιμο

  • 1 αβγό χτυπημένο με ελάχιστο νερό
  • λίγο μαυροσούσαμο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Αφαιρείτε από τον παστουρμά το τσιμένι και βάζετε τις φετούλες για 5 λεπτά σε κρύο νερό. Τις σκουπίζετε μία μία με χαρτί κουζίνας και τις κόβετε σε κομματάκια.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Κόβετε τη σφολιάτα σε τετράγωνα κομμάτια με πλευρά 6εκ. και τα παίρνετε ένα ένα, τοποθετείτε πρώτα μερικά κομματάκια παστουρμά (αποφεύγοντας να φτάσετε μέχρι τις άκρες), από πάνω τοποθετείτε μία φέτα ντομάτας, αλατίζετε ελαφρά και πασπαλίζετε με τριμμένο κασέρι.

Βρέχετε γύρω γύρω περιμετρικά το φύλλο της σφολιάτας και σκεπάζετε με ένα δεύτερο φύλλο. Με πιρούνι πιέζετε να κλείσει.

Αραδιάζετε τα πιτάκια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, αλείφετε την επιφάνεια με χτυπημένο αβγό, πασπαλίζετε με μαυροσούσαμο και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα σερβίρετε ζεστά ή χλιαρά.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
↑ Back To Top ↑