tourta me vasi mpiskoto
clock icon
30'

Τούρτα με βάση μπισκότο, ζελέ, γιαούρτι και φρούτα εποχής

Υλικά

  • 1 πακέτο μπισκότα της επιλογής σας
  • 3/4 φλιτζανιού γάλα
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • Για το ζελέ

  • 1 φάκελο Φρουί Ζελέ ΓΙΩΤΗΣ με γεύση Μούρο
  • 1 φλιτζάνι νερό καυτό
  • 400ml γάλα
  • 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ με γεύση Βανίλια
  • 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα φρούτα εποχής (κεράσια ξεκουκούτσωτα, βερίκοκα, ροδάκινα)
  • Για τη διακόσμηση

  • κεράσια ξεκουκουτσωμένα
  • λίγη ινδική καρύδα τριμμένη (προαιρετικά)

Η απόλυτη τούρτα του καλοκαιριού, με απίστευτα νόστιμη γεύση! Την ετοιμάζετε εύκολα με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής και Φρουί Ζελέ ΓΙΩΤΗΣ, για ακόμη πιο φρουτένιο αποτέλεσμα.

Παίρνετε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο και την ντύνετε με μεμβράνη.
Φτιάχνετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία της. Μέσα σε ένα μπολ διαλύετε το περιεχόμενο του φακέλου του ζελέ στο καυτό νερό. Όταν διαλυθεί εντελώς προσθέτετε το γιαούρτι, την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής και ανακατεύετε καλά. Τέλος, ενσωματώνετε τα φρούτα.
Ανακατεύετε το γάλα με το κονιάκ και βουτάτε ένα ένα τα μπισκότα μέσα ίσα να βραχούν. Στρώνετε με αυτά τον πάτο της φόρμας σας και από πάνω αδειάζετε το μίγμα που ετοιμάσετε.
Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει για δυο ώρες και να μισοπήξει. Τότε το βγάζετε από το ψυγείο και το διακοσμείτε από πάνω με τα κεράσια. Το ξαναβάζετε ψυγείο για να σταθεροποιηθεί καλά. Θα χρειαστεί 4-5 ώρες τουλάχιστον. Ξεφορμάρετε σε πιατέλα και σερβίρετε διακοσμώντας με λίγο ινδοκάρυδο τριμμένο, αν θέλετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Παίρνετε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο και την ντύνετε με μεμβράνη.

Βήμα 2

Φτιάχνετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία της. Μέσα σε ένα μπολ διαλύετε το περιεχόμενο του φακέλου του ζελέ στο καυτό νερό. Όταν διαλυθεί εντελώς προσθέτετε το γιαούρτι, την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής και ανακατεύετε καλά. Τέλος, ενσωματώνετε τα φρούτα.

Βήμα 3

Ανακατεύετε το γάλα με το κονιάκ και βουτάτε ένα ένα τα μπισκότα μέσα ίσα να βραχούν. Στρώνετε με αυτά τον πάτο της φόρμας σας και από πάνω αδειάζετε το μίγμα που ετοιμάσετε.

Βήμα 4

Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει για δυο ώρες και να μισοπήξει. Τότε το βγάζετε από το ψυγείο και το διακοσμείτε από πάνω με τα κεράσια. Το ξαναβάζετε ψυγείο για να σταθεροποιηθεί καλά. Θα χρειαστεί 4-5 ώρες τουλάχιστον. Ξεφορμάρετε σε πιατέλα και σερβίρετε διακοσμώντας με λίγο ινδοκάρυδο τριμμένο, αν θέλετε.