OliveMagazine

Το ελληνικό πέστο

to elliniko pesto

Το ελληνικό πέστο

Μερίδες:1 μέτριο βαζάκι
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1 νεροπότηρο ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι (προαιρετικά)
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα, ξασπρισμένα
  • 1 φλιτζάνι τυρί Σαν Μιχάλη, ψιλοτριμμένο
  • φυλλαράκια δυόσμου
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πρώτα απ΄ όλα, χτυπάτε καλά τα αμύγδαλα ώσπου να γίνουν σκόνη και τα αδειάζετε σε ένα μπολ.

Ρίχνετε στο μπλέντερ το μαϊντανό, το δυόσμο και το σκόρδο και δουλεύετε το μίγμα ώσπου να γίνει ένας ομοιογενής πολτός. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και συνεχίζετε το χτύπημα για ένα λεπτό.

Ρίχνετε το ξίδι, το τριμμένο τυρί και τα αμύγδαλα και δουλεύετε το μίγμα το οποίο θα βγει λίαν πηχτό. Θα πρέπει να το δοκιμάσετε μήπως και χρειάζεται λίγο αλάτι.

Συμπληρώνετε το νεράκι κουταλιά κουταλιά, ώσπου να το φέρετε στην υφή που θέλετε. Το αδειάζετε σε βαζάκι, συμπληρώνετε με ελαιόλαδο και λίγα φύλλα δυόσμου και το φυλάτε στο ψυγείο για κάθε χρήση.

Tips

Κανονικά όλη η εργασία πρέπει να γίνει στο γουδί. Ωστόσο, για πιο γρήγορα και καθόλου άσχημα αποτελέσματα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μπλέντερ σας.


Μπορείτε να το ανακατέψετε με ζυμαρικά, να αλείψετε με αυτό τις μπριζόλες σας ή ακόμα και να το αραιώσετε για να περιχύσετε ένα ψητό ψάρι. Ακόμα, είναι ιδανικό για να πασαλείψετε τη φέτα αντί να βάλετε ριγανόλαδο. Με σοταρισμένο καλαμαράκι μαζί με σπιρτόξυλα τηγανητής πατάτας γίνεται το μεζεδάκι του Ποσειδώνα! Με άλλα λόγια, κάνετε ό,τι γουστάρετε!


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
↑ Back To Top ↑