avgamatia
clock icon
10'

Το μεγαλειώδες τηγανητό αβγό

Υλικά

  • 1 μεγάλη φέτα χωριάτικο, μπαγιάτικο ψωμί (κατά προτίμηση με προζύμι)
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 αβγά (αν βρείτε χωριάτικα ακόμη καλύτερα)
  • ½ φλιτζάνι τριμμένο κασέρι
  • λίγη γλυκιά πάπρικα
  • αλάτι

Tips

  • Στα απλά πράγματα, σημασία έχει η λεπτομέρεια. Ένα καλό, ζυμωτό ψωμί και ένα αληθινό αβγό. Στο τυρί, πάλι, μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε και να τρίψετε ό,τι σας βρίσκεται στο ψυγείο.

Μια μέρα που έβαλα να τηγανίσω αβγά, είδα ότι δεν είχα φρέσκο ψωμάκι, αυτό που κάνει τις ωραίες βούτες. Έτσι μου ήρθε η ιδέα να τηγανίσω μια φέτα μπαγιάτικο ψωμί. Το αποτέλεσμα βγήκε συγκινητικά νόστιμο, κάτι ανάμεσα σε πίτσα και σαγανάκι.

Ζεσταίνετε σε αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά.
Βάζετε το ψωμάκι και το τηγανίζετε μέχρι να ροδίσει κι από τις δυο πλευρές. Για να μην μας «αρπάξει» φροντίζετε να μην παρακάψει το τηγάνι.
Πολύ προσεχτικά, σπάτε τα αβγά στο τηγάνι, αλατίζετε και προσθέτετε το τυρί. Σκεπάζετε με καπάκι, χαμηλώνετε λίγο τη φωτιά και αφήνετε τα αβγά μέχρι να στερεοποιηθεί το ασπράδι και να λιώσει το κασέρι. Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή γλυκιά πάπρικα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνετε σε αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά.

Βήμα 2

Βάζετε το ψωμάκι και το τηγανίζετε μέχρι να ροδίσει κι από τις δυο πλευρές. Για να μην μας «αρπάξει» φροντίζετε να μην παρακάψει το τηγάνι.

Βήμα 3

Πολύ προσεχτικά, σπάτε τα αβγά στο τηγάνι, αλατίζετε και προσθέτετε το τυρί. Σκεπάζετε με καπάκι, χαμηλώνετε λίγο τη φωτιά και αφήνετε τα αβγά μέχρι να στερεοποιηθεί το ασπράδι και να λιώσει το κασέρι. Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή γλυκιά πάπρικα.