fakes ska

Υλικά

  • 500γρ. φακές χοντρές
  • 2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένο
  • 1 κρεμμύδι, σε φέτες
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη
  • 1 1/2 λίτρο ζωμό λαχανικών ή ζωμό από κοτόπουλο
  • Για το συνοδευτικό

  • 12 ντοματίνια
  • 1 φινόκιο σε λεπτές φέτες
  • 1 πιπεριά πράσινη σε λεπτές φέτες
  • 1 πιπεριά κόκκινη σε λεπτές φέτες
  • 3 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη
  • αλάτι χοντρό

Tips

  • Για περισσότερη νοστιμιά μπορείτε να τρίψετε πάνω από κάθε πιάτο λίγο ξερό ανθότυρο.

Ένα κλασικό πιάτο με φακές, με μία δημιουργική πινελιά από ψητά λαχανικά, εκτός από χρώμα αποκτά και γευστικό ενδιαφέρον. Δοκιμάστε την!

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Tοποθετείτε τα λαχανικά του συνοδευτικού σε αντικολλητικό ταψί.
Pαντίζετε με το ελαιόλαδο και το ξίδι, πασπαλίζετε με το αλάτι και τη ρίγανη και τα βάζετε στο φούρνο για 10 λεπτά μέχρι να μαραθούν.
Πλένετε και βράζετε τις φακές σε σκέτο νερό για 5 λεπτά. Τις στραγγίζετε και τις βάζετε να ξαναβράσουν στο ζωμό λαχανικών ή το ζωμό από κοτόπουλο με όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να χυλώσουν. Σερβίρετε τις φακές βάζοντας από πάνω λίγα από τα λαχανικά του συνοδευτικού για να δώσετε χρώμα στα πιάτα σας.
Φωτογραφία -Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Tοποθετείτε τα λαχανικά του συνοδευτικού σε αντικολλητικό ταψί.

Βήμα 2

Pαντίζετε με το ελαιόλαδο και το ξίδι, πασπαλίζετε με το αλάτι και τη ρίγανη και τα βάζετε στο φούρνο για 10 λεπτά μέχρι να μαραθούν.

Βήμα 3

Πλένετε και βράζετε τις φακές σε σκέτο νερό για 5 λεπτά. Τις στραγγίζετε και τις βάζετε να ξαναβράσουν στο ζωμό λαχανικών ή το ζωμό από κοτόπουλο με όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να χυλώσουν. Σερβίρετε τις φακές βάζοντας από πάνω λίγα από τα λαχανικά του συνοδευτικού για να δώσετε χρώμα στα πιάτα σας.

Φωτογραφία -Food Styling: Αντωνία Κατή