clock icon
45'

Φιλέτο κοτόπουλο με πολύχρωμες πιπεριές

Υλικά

  • 1 φιλέτο από στήθος κοτόπουλο Νιτσιάκος
  • 1 πιπεριά πορτοκαλί
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 2-3 κουτ. σούπας χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο (passata)
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ κρασοπότηρο κρασί (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι

Tips

  • Μπορείτε να ολοκληρώσετε το μαγείρεμα στο τηγάνι ή την κατσαρόλα, αλλά μπορείτε επίσης να το βάλετε σε ένα ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος και να το τελειώσετε στο φούρνο.

Ο απόλυτος συνδυασμός του κοτόπουλου Νιτσιάκος, μαγειρεμένο στο τηγάνι, με πιπεριές και ντομάτα σε ένα πιάτο όπου η γεύση συμμαχεί με την πολυχρωμία.

Κόβετε τις πιπεριές σε λωρίδες και το κοτόπουλο σε μπουκιές.
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε λίγο νερό και ρίχνετε τις πιπεριές. Τις μαγειρεύετε μέχρι να μαραθούν. Μετά, ρίχνετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ελαιόλαδο και ανακατεύετε.
Προσθέτετε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνετε, σβήνετε με το κρασί, αν χρησιμοποιήσετε, ρίχνετε και τη ντομάτα και ανακατεύετε μια ακόμα φορά. Μαγειρεύετε το φαγητό σας για 20-25 λεπτά περίπου ακόμα και το σερβίρετε ζεστό με χιονάτο ρύζι.

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβετε τις πιπεριές σε λωρίδες και το κοτόπουλο σε μπουκιές.

Βήμα 2

Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε λίγο νερό και ρίχνετε τις πιπεριές. Τις μαγειρεύετε μέχρι να μαραθούν. Μετά, ρίχνετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ελαιόλαδο και ανακατεύετε.

Βήμα 3

Προσθέτετε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνετε, σβήνετε με το κρασί, αν χρησιμοποιήσετε, ρίχνετε και τη ντομάτα και ανακατεύετε μια ακόμα φορά. Μαγειρεύετε το φαγητό σας για 20-25 λεπτά περίπου ακόμα και το σερβίρετε ζεστό με χιονάτο ρύζι.