OliveMagazine

Φιλέτο μοσχαρίσιο με σάλτσα μουστάρδας και μανιταριών

mosharisio fileto me saltsa moustardas

Φιλέτο μοσχαρίσιο με σάλτσα μουστάρδας και μανιταριών

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:35'
Maille
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Maille
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 6 φιλέτα μοσχαρίσια (150-180γρ. το καθένα)
  • 1½ - 2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 500γρ. μανιτάρια λευκά μικρά
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4 κουτ. σούπας μουστάρδα Maille Dijon Originale
  • 1/3 φλιτζανιού κρασί λευκό
  • 100γρ. κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • θυμάρι φρέσκο (φυλλαράκια)
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές. Βάζετε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι με βαρύ πάτο να ζεσταθεί καλά, ρίχνετε το λάδι και ψήνετε τα φιλέτα σε δυνατή φωτιά και από τις δύο πλευρές (5-8 λεπτά συνολικά). Τα μεταφέρετε σε πιατέλα, τα σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και τα διατηρείτε ζεστά.

Στο ίδιο τηγάνι λιώνετε το βούτυρο και σοτάρετε το σκόρδο και τα μανιτάρια μέχρι να στεγνώσουν από τα υγρά τους. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τη μουστάρδα και την κρέμα γάλακτος. Δίνετε μια βράση στο φαγητό, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τα φυλλαράκια του θυμαριού.

Σερβίρετε τα φιλέτα σε πιάτα μαζί με τη σάλτσα των μανιταριών από πάνω. Συνοδεύετε με πουρέ ή πατατούλες τηγανητές και σαλάτα της επιλογής σας.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
↑ Back To Top ↑