OliveMagazine

Φιλέτο μπακαλιάρου με σος από κρόκο Κοζάνης και πουρέ αρακά

Φιλέτο μπακαλιάρου με σος από κρόκο Κοζάνης και πουρέ αρακά

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1½ κιλό φιλέτα μπακαλιάρου κατεψυγμένου ή φρέσκου
  • 1 κιλό αρακά κατεψυγμένο
  • ½ γρ. σαφράν σε σκόνη
  • 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον
  • 1 κρασοπότηρο χυμό λεμονιού
  • 1 κρασοπότηρο κρέμα γάλακτος
  • 2 κουτ. σούπας κρεμμύδι τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Από την προηγούμενη μέρα αναμιγνύετε το σαφράν με την κρέμα γάλακτος και διατηρείτε το μίγμα στο ψυγείο. Ανακατεύετε κατά διαστήματα, για να πάει παντού το χρώμα και το άρωμα. Την επομένη, σε ένα σέικερ ρίχνετε τη σαφρανάτη κρέμα, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, λίγο αλάτι και πιπέρι και χτυπάτε γερά για 2-3 λεπτά ώσπου το μίγμα να δέσει καλά – μη φοβηθείτε αν δείξει λίγο κομμένο, φταίει το λεμόνι.

Βράζετε τον αρακά σε αλατισμένο νερό. Αφού τον σουρώσετε, τον σοτάρετε για 7 λεπτά μαζί με το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο. Τον αφήνετε να κρυώσει και τον πολτοποιείτε στο μπλέντερ. Τον διατηρείτε ζεστό.

Στο μεταξύ, καθαρίζετε τον μπακαλιάρο και τον κόβετε σε τέσσερα κομμάτια. Τον αλατίζετε και τον μαγειρεύετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι. Μοιράζετε το ψάρι στα πιάτα και τοποθετείτε από πάνω κουταλιές από πουρέ αρακά. Περιχύνετε με δύο τρεις κουταλιές της σούπας σαφρανάτη σος και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr