OliveMagazine

Φράουλες μαριναρισμένες με κονιάκ και ξύσμα λεμονιού

fraoules me koniak

Φράουλες μαριναρισμένες με κονιάκ και ξύσμα λεμονιού

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:15'
Χρόνος αναμονής:2-3 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 600γρ. φράουλες φρέσκες, καθαρισμένες καλά
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ καλό κονιάκ
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για το σερβίρισμα

  • 100γρ. κρέμα γάλακτος
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σ’ ένα μπολ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τον αβγοδάρτη μέχρι η υφή της να αρχίσει να αλλάζει και να φουσκώνει ελαφρά, χωρίς να γίνει σαντιγί. Τη φυλάτε στο ψυγείο.

Καθαρίζετε τις φράουλες από το κοτσάνι και τις κόβετε στη μέση. Αν είναι πολύ μεγάλες, τις κόβετε σε τρία κομμάτια.

Ρίχνετε το ξύσμα λεμονιού μέσα στο κονιάκ και με αυτό το μίγμα περιχύνετε τις φράουλες. Ρίχνετε από πάνω μπόλικο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και πασπαλίζετε με τη ζάχαρη. Με δύο κουτάλια ανακατεύετε τις φράουλες πολύ καλά.

Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και παγώνετε τις φράουλες στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Τις σερβίρετε σε ατομικά μπολ βάζοντας πάντα και λίγο από το ζουμί της μαρινάδας. Από πάνω προσθέτετε από μία κουταλιά χτυπημένη κρέμα γάλακτος.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
↑ Back To Top ↑