freska fasolakia myrodata me patatoules
clock icon
1:20'

Φρέσκα µυρωδάτα φασολάκια µε πατατούλες

Υλικά

  • 1 κιλό φασολάκια φρέσκα, καθαρισµένα και πλυμένα ή κατεψυγμένα
  • 300γρ. πατατούλες µικρές, καθαρισµένες
  • 1 κρεµµύδι µεγάλο, ψιλοκοµµένο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκοµµένο
  • 400γρ. ντοµάτες ώριµες, τριµµένες στον τρίφτη
  • ½ φλιτζάνι µαϊντανό, ψιλοκοµµένο
  • 1 κουτ. σούπας βασιλικό, ψιλοκοµµένο (προαιρετικά)
  • 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • ¼ κουτ. γλυκού κανέλα
  • αλάτι, πιπέρι

Το κλασικό λαδερό πιάτο του καλοκαιριού εµπλουτισµένο µε φρέσκα αρώµατα.

Βάζετε το κρεµµύδι και το σκόρδο σε µεγάλη κατσαρόλα µε ¼ φλιτζανιού νερό και αφήνετε να σιγοβράσουν µέχρι να µαλακώσουν και να πιουν το νερό τους. Προσθέτετε τότε το ελαιόλαδο και τα σοτάρετε ελάχιστα µέχρι να πάρουν λίγο χρώµα.

Ρίχνετε τα φασολάκια στην κατσαρόλα και ανακατεύετε µέχρι να καλυφθούν µε το λάδι. Προσθέτετε πέντε κουταλιές της σούπας νερό και αφήνετε να σιγοβράσουν για 5-6 λεπτά µέχρι να µαραθούν.

Προσθέτετε την ντοµάτα, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και την κανέλα. Όταν πάρουν βράση προσθέτετε τις πατατούλες. Σκεπάζετε και σιγοβράζετε το φαγητό για 15 λεπτά ή µέχρι να µισοµαγειρευτεί. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό.

Ρίχνετε το µαϊντανό και το βασιλικό και συνεχίζετε να σιγοβράζετε το φαγητό για 15 λεπτά περίπου επιπλέον µέχρι να µαγειρευτεί και να µείνει µε το λάδι του.

Φωτογραφία: Γιώργος ∆ρακόπουλος - Food Styling: Elena Jeffrey

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε το κρεµµύδι και το σκόρδο σε µεγάλη κατσαρόλα µε ¼ φλιτζανιού νερό και αφήνετε να σιγοβράσουν µέχρι να µαλακώσουν και να πιουν το νερό τους. Προσθέτετε τότε το ελαιόλαδο και τα σοτάρετε ελάχιστα µέχρι να πάρουν λίγο χρώµα.

Βήμα 2

Ρίχνετε τα φασολάκια στην κατσαρόλα και ανακατεύετε µέχρι να καλυφθούν µε το λάδι. Προσθέτετε πέντε κουταλιές της σούπας νερό και αφήνετε να σιγοβράσουν για 5-6 λεπτά µέχρι να µαραθούν.

Βήμα 3

Προσθέτετε την ντοµάτα, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και την κανέλα. Όταν πάρουν βράση προσθέτετε τις πατατούλες. Σκεπάζετε και σιγοβράζετε το φαγητό για 15 λεπτά ή µέχρι να µισοµαγειρευτεί. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό.

Βήμα 4

Ρίχνετε το µαϊντανό και το βασιλικό και συνεχίζετε να σιγοβράζετε το φαγητό για 15 λεπτά περίπου επιπλέον µέχρι να µαγειρευτεί και να µείνει µε το λάδι του.

Φωτογραφία: Γιώργος ∆ρακόπουλος - Food Styling: Elena Jeffrey