xourmades gemistoi me anthotyro kai amygdala
clock icon
30'

Χουρμάδες γεμιστοί με ανθότυρο και αμύγδαλα

Υλικά

  • 36 μεγάλοι χουρμάδες
  • 200γρ. ανθότυρο
  • 3 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 150γρ. αμύγδαλα φιλέ

Ένα γλυκάκι ισορροπημένο και δροσερό, με γεύσεις που όμορφα θα συνδυάζετε με ένα φλιτζάνι ελληνικό αρωματικό καφέ.

Χαράσσετε κατά μήκος τους χουρμάδες, τους ανοίγετε, αφαιρείτε το κουκούτσι, φροντίζοντας να μην κοπούν στα δύο και τους ακουμπάτε σε ένα δισκάκι. Σε ένα μπολ βάζετε το ανθότυρο, προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετε δυνατά ώσπου το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Πασπαλίζετε με την κανέλα και ανακατεύετε για τελευταία φορά.
Με ένα κουταλάκι γεμίζετε τους χουρμάδες με το μίγμα αφήνοντάς τους ελαφρώς ανοιχτούς. Αφού τους γεμίσετε όλους σε ένα σαγανάκι ροδίζετε λίγο τα αμύγδαλα φιλέ. Τα σπάτε σε μικρότερα κομμάτια και πανάρετε τους χουρμάδες στα αμύγδαλα ώστε να κολλήσουν επάνω στο μίγμα τυριού.
Τους τοποθετείτε κυκλικά σε στρογγυλή πιατέλα, τους βάζετε στο ψυγείο να κρυώσουν και τους σερβίρετε στο τέλος ενός γεύματος με ένα ωραίο αρωματικό καφέ της επιλογής σας.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Χαράσσετε κατά μήκος τους χουρμάδες, τους ανοίγετε, αφαιρείτε το κουκούτσι, φροντίζοντας να μην κοπούν στα δύο και τους ακουμπάτε σε ένα δισκάκι. Σε ένα μπολ βάζετε το ανθότυρο, προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετε δυνατά ώσπου το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Πασπαλίζετε με την κανέλα και ανακατεύετε για τελευταία φορά.

Βήμα 2

Με ένα κουταλάκι γεμίζετε τους χουρμάδες με το μίγμα αφήνοντάς τους ελαφρώς ανοιχτούς. Αφού τους γεμίσετε όλους σε ένα σαγανάκι ροδίζετε λίγο τα αμύγδαλα φιλέ. Τα σπάτε σε μικρότερα κομμάτια και πανάρετε τους χουρμάδες στα αμύγδαλα ώστε να κολλήσουν επάνω στο μίγμα τυριού.

Βήμα 3

Τους τοποθετείτε κυκλικά σε στρογγυλή πιατέλα, τους βάζετε στο ψυγείο να κρυώσουν και τους σερβίρετε στο τέλος ενός γεύματος με ένα ωραίο αρωματικό καφέ της επιλογής σας.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb